Home Audio / Video

TV Vlaanderen start met nationale HDTV-aanbod

0

De Belgische aanbieder voor digitale tv via satelliet TV Vlaanderen lanceert vandaag zijn HDTV-aanbod. Met een HD-satellietontvanger en een abonnement bij TV Vlaanderen kun je voortaan overal in België (en grote delen van Europa) tv zenders in de hoogste resolutie ontvangen.
tvv_packshotschotelbox_vp
Het eigen HDTV-aanbod van TV Vlaanderen kost 4,99 euro per maand bovenop de normale abonnementsprijs van 8,95 euro. Voor dat bedrag krijg je de HDTV-zenders Discovery HD, National Geographic HD en Brava HDTV. Daarnaast kun je nog andere HDTV-zenders gratis ontvangen via de Astra-satelliet. Bovendien zal het eigen aanbod van TV Vlaanderen in de toekomst nog worden uitgebreid. Tegen 2010 zouden er trouwens meer dan honderd HDTV-kanalen via de satelliet worden verspreid.

Benodigd
Al wat je nodig hebt is een specifieke HD-satellietontvanger. TV Vlaanderen zelf verdeelt vanaf nu de Philips HD DSR7121/22 die los of in een complete set wordt aangeboden. Als men een HD-satellietontvanger van een ander merk wil gebruiken, moet die wel de standaarden MPEG4 HD en DVB-S2 ondersteunen. Daarnaast is, voor degenen die dat nog niet hebben, een DuoLNB-nodig om zowel het standaardaanbod op Astra 1 als het aanbod op Astra 3 te kunnen ontvangen. Met een HDMI-kabel kan men de HD-satellietontvanger aansluiten op een HD-ready of Full HD televisie.
De losse Philips HD DSR7121/22 ontvanger die gecertificeerd is voor TV Vlaanderen zal 299 euro kosten. Samen met het TV Vlaanderen startpakket kost hij 378 euro. Een complete schotelset met Philips HD-ontvanger kost 429 euro.

Mobiele versie afsluiten