Home Bedrijven

Zakelijke notebooks met snelle 3G (UMTS)-verbindingen

2

Fujitsu-Siemens introduceert twee nieuwe draagbare pc’s in de E-serie met ingebouwde 3G (UMTS)-breedbandverbinding die een doorvoersnelheid tot 7,2 MB/s mogelijk maakt op daartoe geschikte gsm-netwerken. Een test!
Fujitsu-Siemens LifeBook E8310
De Fujitsu-Siemens LifeBook E8310 en E8410 lijken op vele punten op elkaar en verschillen vooral qua uitrusting, reden waarom we ze hier samen behandelen. Deze LifeBooks zijn afgewerkt in mat zwart, met een zilverkleurig toetsenbordgedeelte. De bouwkwaliteit is zeer goed: alles ziet er stevig uit en voelt stevig aan. De tactiele terugkoppeling van het toetsenbord kon wel wat beter: de aanslag voelt redelijk sponsachtig aan. De E8310 is een standaardnotebook, terwijl de E8410 een breedbeeldnotebook is. Dit betekent dat de E8410 ongeveer twee cm breder is dan de E8310, maar ook ongeveer één cm minder diep.

Processor en geheugen
Deze zakelijke notebooks zijn uitgerust met een 2,4 GHz Intel Core2Duo T7700 processor en Intel i965GM chipset. Het standaard geïnstalleerde 667 MHz DDRII geheugen van 2 GB kan worden uitgebreid tot 4 GB. Besturingssysteem van dienst is Microsoft Windows Vista Business, al kunnen bedrijven ook nog steeds kiezen voor Microsoft Windows XP SP2 indien ze dat wensen.

Uitrusting
Andere gelijklopende uitrustingsonderdelen zijn een 5400 tpm harde schijf van 120 GB met shock-sensor (gepartitioneerd in een systeem- en datapartitie), een geïntegreerde Intel X3100 grafische chip, 1x type I/II PC Card, 1x Express Card 34/54, smartcard-reader, analoge en digitale monitoraansluitingen, gigabit Ethernet, 802.11a/b/g/n draadloos netwerk, Bluetooth 2.0, DVD supermulti drive, geheugenkaartlezer voor kleine geheugenkaartjes, zowel een aanraakgevoelig vlak als een G-knopsmuis en vier programmeerbare toetsen vlak onder het beeldscherm. Gemeenschappelijk is ook een ingebouwde 3G / UMTS-breedbandchip die op daartoe geschikte gsm-netwerken (en mits het juiste abonnement) doorvoersnelheden tot 7,2 MB/s mogelijk maakt. Deze notebooks wegen ongeveer 2,5 kg en zijn dus niet echt lichtgewichten.

Eco-stand

Een van de vier programmeerbare toetsen zet de notebook in een zogenaamde Eco-stand, waarin de machine zo weinig mogelijk energie verbruikt. In die stand worden de DVD supermulti drive, de PC Cards, geheugenkaartlezer, en FireWire-aansluiting uitgeschakeld en de achtergrondverlichting van het

2 REACTIES

  1. Geachte heer / mevr, ik wil zo graag tv Expres Card 34/54 met handig afstandbediening met Windows Media Center. Ik kan niet bellen door doof.
    Groetjes van Martin Spanjaard
    Rijswijk ( zuid holland )

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten