Home Hardware

Groter of sneller?

0

SanDisk introduceert nieuwe geheugenkaarten, een 8 GB SDHC FLASH-kaart en de nieuwe Mobile Premier microSD geheugenkaarten.
SanDisk 8 GB SDHC FLASH-kaart
De 8 GB SDHC FLASH-kaart is momenteel de grootst verkrijgbare FLASH-kaart in het SD-formaat. SDHC is de nieuwe standaard voor SD-kaarten die groter zijn dan 2 GB en die voldoen aan de SD 2.0 specificaties. De 8 GB geheugenkaart biedt ruimte voor meer dan 4000 foto’s in hoge resolutie, tot 2000 MP3’s of tot 15 uur video. Bij de 8 GB SDHC FLASH-kaart wordt een SanDisk MicroMate USB 2.0-kaartlezer geleverd. Deze kaartlezer zorgt er voor dat gebruikers de kaart eenvoudig op hun computer kunnen aansluiten. Volgens SanDisk heeft deze FLASH-kaart een minimale data-overdrachtsnelheid van 2MB/sec. Deze 8 GB SDHC FLASH-kaart is verkrijgbaar vanaf april voor de prijs van $ 189,99.
Naast deze 8 GB SDHC FLASH-kaart lanceert SanDisk ook nog hun nieuwe Mobile Premier microSD geheugenkaarten. Met een lees- en schrijfsnelheid van 9 à 10 MB/sec hebben deze geheugenkaarten duidelijk een hogere snelheid dan de gewone geheugenkaarten. De Mobile Premier microSD geheugenkaarten zijn speciaal bedoeld voor de mobiele telefoniemarkt. Verder zijn deze kaarten voorzien van de TrustedFlash-technologie van SanDisk. Hiermee kunnen netwerkexploitanten premium content voor mobiele telefoons verkopen, die op de kaart kan worden opgeslagen en afgespeeld op TrustedFlash-apparaten die door de exploitant geautoriseerd zijn. Bij aankoop van een microSD geheugenkaart wordt een adapter bijgeleverd zodat ze in een standaard SD-kaartsleuf passen. De SanDisk Mobile Premier microSD-kaarten zullen verkrijgbaar zijn in een 1 en 2 gigabyte versie. De 1 gigabyte versie zal in de lente verkrijgbaar zijn voor $ 44,99 en de 2 gigabyte versie voor $ 69,99.

Mobiele versie afsluiten