Home Hardware

Succesvolle upgrade

20
53

Camera
De D600 heeft een 2.0 megapixel camera met flash waarmee je zeer mooie foto’s en video’s kan nemen. De plaatsing van de camera is echter ongelukkig gekozen. Bij de D500 was de camera geplaatst achter het schermgedeelte. De camera wordt dan ook beschermd wanneer de mobiel wordt dichtgeschoven. Bij de D600 zit de camera niet meer aan de binnenkant. De camera wordt zo niet meer beschermd en wanneer je een foto wil nemen, ga je vlug een vinger op de lens plaatsen.
Maximale resolutie van video’s en foto’s zijn respectievelijk 352 x 288 en 1600 x 1200 pixels. Dankzij de aanwezigheid van een uitbreidingsslot voor een Trans Flash-geheugenkaartje kan je het eerder kleine geheugen van 54 MB uitbreiden. Trans Flash biedt momenteel wel maar een maximumcapaciteit van 512 MB.

Bediening
Het menu werd vooral visueel vernieuwd. Er blijven nog steeds overbodige stappen die je moet doorlopen om bijvoorbeeld een doodgewone sms te versturen. Wat we ook voor het eerste terugzagen op een Samsung-mobiel zijn ingebouwde externe luidsprekers. Bij de D500 kwam nog het onhandige Samsungsghd600.jpgluidsprekertje dat je extern moest aansluiten. Dit is vanaf nu volledig verleden tijd. De D600 heeft twee luidsprekers die stereogeluid vormen en die je kunt gebruiken tijdens het bellen of het afspelen van muziek via je ingebouwde MP3-speler.
De aanwezige Bluetooth-voorziening werkte tijdens onze test naar behoren. Het is mogelijk om verschillende bestanden tegelijk te versturen. Tijdens de overdracht naar de pc ondervonden we toch nog enige problemen met deze functie. De beste oplossing hiervoor is gebruik te maken van de datakabel wanneer je meerdere bestanden gaat versturen.
Enkele leuke extra’s zijn de mogelijkheid tot openen van Excel-, PowerPoint-, Word- en PDF-bestanden. De D600 is verder standaard voorzien van drie games: Forgotten Warrior, Free Kick en Arch Angel. De Lithium-Polymeer batterij houdt het volgens opgave 3,5 uur uit tijdens gesprekken en tot 280 uur in ruststand. De adviesprijs van de Samsung SGH-D600 bedraagt 469,- euro.

Conclusie
Samsung is er duidelijk in geslaagd de D500 succesvol te upgraden. Zo zijn de camera en de beeldweergave flink verbeterd. Het is echter wel jammer dat er nog te weinig aandacht werd besteed aan de bouwkwaliteit van de SGH-D600. Vooral het schuifmechanisme had best wat steviger gemogen.
Adviesprijs
469,- euro

20 REACTIES

  1. Tsja, de batterij, als je veel gamed en zo..
    Maar als je hem gewoon in je zak hebt is ie een week meegaanbaar..
    Maja, daar is ie te mooi voor om maar in je zak te hebben;)

  2. Hoi ik wil de Samsung D600 gaan kopen weten jullie of het een goed mobieltje is ? … Volgens mij wel.

  3. Ik heb hem net besteld op internet voor 10euro pr maand. ben dr heel blij mee!! Maar hoe zit dat met die batterij? stuur please een bericht terug.

  4. Ik heb nu een maand de D600. De batterij is om de 2 dagen leeg, maar ik luister heel vaak mp3. Als je gebeld word is de trilfunctie niet gelijk met de beltoon maar dat is iets van Samsung. (eerst 3x trille en dan beltoon) En aan het begin is hij even iets zachter maar daarna weer gelijk hard (de beltoon). Maar nog even over de batterij… ja sony ericsson heeft betere batterijen. ipv 300u standbij 400 enzo. Klein minpuntje

  5. De batterij van de D600 is helemaal niet binnen een dag leeg, tenminste bij normaal gebruik. Als je echter 5 uur lang muziek blijft luisteren dan trek je de batterij super snel leeg. Maar als je er alleen mee belt dan gaat de batterij veel langer mee als een dag, maar ja omdat iedereen er ook muziek mee luistert klaagt iedereen over de batterij.

  6. Is het normaal dat er een speling is tussen het boven en het onder kapje van de d600 ? laat me aub iets weten

  7. ik ga hem ook kopen bij t-mobile. daar bij een 2 jarig abbonement van 20 euro per maand en dan is de mobiel gratis:)

  8. edith visser ff in je telefoon veranderen usb je hebt 3 keuzes 1 ervan is voor data te verzenden

  9. Ik heb ook D600 en probeer om de foto\’s over te zetten op PC met de software die bijgeleverd is maar is niet gelukt. Kan iemand me vertellen hoe het moet gaan? De USB snoer die bij geleverd is, is alleen voor de modem, als je de gsm wil gebruiken als modem. Maar hoe kan je de data\’s en foto\’s overzetten.

  10. Die accu tijd… dat kan een software probleem zijn..Al ie binnen 1 a 2 dagen leeg loopt dan is t niet goed. Je kan hem dan terug sturen en dan updaten ze de firware. dan is t probleem opgelost en gaat ie bijna een week mee.

  11. Leuk toestel, heb hem inmiddels zelf ook. Wat wel erg jammer is is dat de batterij in no time leeg is.

  12. Ik ga hem halen bij vodafone, krijg je hem bij een 1 jarig abbonnement van 35 p/m voor 80 euro mee.
    voor die 35 euro heb je dan ook 275 bel minuten 🙂

    Ik heb ook nog even een vraagje, want hoe zit het met de batterij? is die goed, en hoe lang blijft die ongeveer actief?

  13. ik heb zelf ook een d600 en ik moet zeggen echt een puik toestel
    alleen wel jammer dat er geen infra rood op zit das wel jammer
    maar zal het niet missen

    p.s. als het er wel op zit mijn excuus maar ik heb het niet gevonden

  14. ik heb zelf de samsung d600, en het is egt een pracht toestel, het is erg fijn het uitbreid geheugen. ik was meteen verlieft op de mobiele telefoon. egt een aanrader

Comments are closed.