Home Audio / Video

Uitbreiding Caplio-familie digitale camera’s

0


Ricoh breidt de Caplio-reeks digitale camera’s uit met drie modellen. De Caplio R3 is een compact 5.1 megapixel toestel met een 7.1x optische zoom (28-200 mm – 35 mmm eq.) en een beeldstabilisator. De maximum resolutie van de opnames bedraagt 2560 x 1920 pixels. De anti-shake sensor-techniek moet borg staan voor goede foto’s ook met tele-, macro- of langere sluitertijden. De camera heeft een 2,5-inch LCD-scherm met 114.000 pixels, wordt gevoed via een oplaadbare Lithium-ion batterij en maakt gebruik van SD-geheugenkaarten.
De Ricoh Caplio RR530 is het meest recente toestel van de Ricoh Caplio-serie. Deze 5 megapixel camera heeft een 3x optische zoom en een 4x digitale zoom. De Caplio RR530 maakt opnamen met een maximum resolutie van 2560 x 1920 pixels. Het is een ‘richt-en-afdruk’-camera, die vier scèneprogramma’s biedt: Portrait (portret), Landscape (landschap), Sports (sport) of Night (nacht). De camera heeft een 1,8-inch LCD-monitor, werkt met 2 AA batterijen en maakt gebruik van een SD-geheugenkaart.
Tot slot introduceert Ricoh de GR Digital. De 8.1 megpixel camera biedt een 2,5-inch LCD-scherm en een zoeker, die extern dient aangebracht. Ricoh ontwikkelde een nieuwe F2,4 GR-lens en een nieuw GR Engine-beeldverwerkingssysteem, dat volgens de fabrikant als belangrijkste kenmerken een natuurlijke compositie en rijke, fijne gradaties biedt, terwijl de beeldruis wordt verminderd. De maximum resolutie van de camera bedraagt 3624 x 2448 pixels. De camera maakt gebruik van SD-geheugenkaarten voor het opslaan van de beelden. De GR Digital kan ook beelden opslaan in RAW-formaat. Prijzen werden niet meegedeeld.

Adviesprijs
Niet bekend

Mobiele versie afsluiten