Home Audio / Video

Overal in huis cd’s beluisteren

4

philipswacs
Philips lanceert een nieuw draadloos audiosysteem. Het Philips Streamium draadloze muziekcenter (WACS700) kan tot 750 audio cd’s opslaan door ze te converteren naar mp3-muziekbestanden die dan op
de 40 gigabyte harde schijf van het systeem worden opgeslagen. Het volledige systeem bestaat uit twee elementen, een basisstation of het het Streamium draadloze muziekcenter (WAC700) en een ontvangststation of het Streamium draadloos muziekstation (WAS70). De muziek die opgeslagen is op de harde schijf van de WAC700, wordt draadloos gestreamd naar maximum vijf WAS700 toestellen, ongeacht waar ze zich in huis bevinden. Op die manier wordt een draadloos radiostation gecreëerd voor het hele gezin. Als het audiocenter en de stations eenmaal zijn geactiveerd, communiceert het toestel
automatisch via een Wi-Fi-verbinding (802.11g). Wie over bestaande draadloze thuisnetwerken beschikt kan het Streamium draadloze muziekcenter integreren in hun bestaande netwerk. De functie ‘My Room, My Music’ maakt dat het Streamium draadloze muziekcenter verschillende audiostromen kan
verdelen naar individuele stations, wat een ideale oplossing is voor gezinnen met uiteenlopende muzieksmaken. Zo kan iedereen zijn eigen cd’s beluisteren, terwijl ze worden opgeslagen en afgespeeld vanaf eenzelfde systeem. In de stand ‘Music Broadcast’ party, maakt het Streamium draadloze muziekcenter het mogelijk om tegelijkertijd op alle aangesloten stations in de woning muziek weer te geven, wat ideaal is voor feestjes. Voor een meer persoonlijke benadering is er de functie ‘Music
Follows Me’ waarmee luisteraars hun muziek naadloos van de ene kamer naar de andere
met zich mee kunnen nemen. Vanaf een bibliotheek op de harde schijf vol cd’s, raadpleegt de
WACS700 de Gracenote CDDB database om de informatie over de uitvoerder, het album
en het nummer af te beelden op het zesregelige LCD-display van de afstandsbediening. De
afstandsbediening van het systeem kan ook automatisch gesynchroniseerd worden met het
display op het Streamium draadloze audiocenter en op de stations, waarbij de naam van het nummer, van de uitvoerder en van het album of het genre weergegeven worden. Het Philips Streamium draadloze muziekcenter zal in Europa gecommercialiseerd worden vanaf september 2005 tegen de prijs van 899 euro.

Adviesprijs
899 euro

4 REACTIES

  1. duur? WAC00/22 Cent&Stat. voor 850,00 gekocht. werkt zeer goed en ben er wel tevreden over. Aansluiting naar pc geen probleem. even de firewall van de netwerk verbinding uit zetten en de KABEL van Philips gebruiken en dan geen probleem, met een eigen kabel wel een probleem.

    mijn probleem is dat ik wi-fi wil verbinden en dat lukt nog niet.
    de wac C & S vinden de router maar via dmm niets te zien.

    weet iemand hier een oplossing voor?? groeten jeroen

  2. Waarschuwing!
    Smaken verschillen, maar ik vind het een fraai ogend apparaat. Het doet z\’n werk – opnemen en branden van CD\’s – zij het behoorlijk traag (reken op min. 5 kwartier per CD.)
    Er is (voor mij) echter 1 groot bezwaar:
    het blijkt niet mogelijk om een CD op te nemen zonder pauzes! Deze worden er altijd tussen geplaatst – dus ook bij bijv. live-opnames e.d. Hiermee kun je een dergelijke CD derhalve nooit beluisteren zoals het bedoeld is; weg luisterplezier….
    Voor mij is het hierdoor een bijzonder slechte speler geworden. Je zou verwachten dat dit m.b.v. software eenvoudig is op te lossen, maar vragen hierover aan Philips worden domweg (?) niet beantwoord…. Ze verwijzen slechts naar hun site (Philips club) alleen is het antwoord daar echt niet te vinden.
    Het gebruikersgemak scoor ik laag omdat het me na 2 weken nog niet is gelukt een (als eenvoudig voorgestelde procedure) verbinding met m\’n PC tot stand te brengen. De overige bediening is eenvoudig en keurig.
    U bent gewaarschuwd.

  3. Nog wat duur vind ik.
    Als je als basisstation ook een gewone pc kan gebruiken met de nodige software zou het nog beter zijn.

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten