Home Audio / Video

Nieuwe camera’s in de LUMIX-reeks

0

panasonicdmc-lx1
Panasonic lanceert een nieuwe camera in de LUMIX LX-reeks. De LUMIX DMC-LX1 compactcamera heeft een CCD met 8,4 megapixels, 4x optische Leica DC Vario-Elmarit zoomlens (equivalent van 28 mm naar 112 mm op een camera met 35 mm film) en volledig handmatige bediening. De nieuwe LUMIX LX-camera heeft een LCD-scherm van 2,5 inch met hoge resolutie. De aspectratio is instelbaar tussen 16:9 breed, 3:2 en de conventionele 4:3 met behulp van een schakelaar op het lenslichaam. Verder heeft de DMC-LX1 de MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer)-functie die ongecontroleerde handbewegingen onder controle houdt. De DMC-LX1 is volgens Panasonic ook de eerste digitale fotocamera die bewegende beelden kan opnemen in 848 x 480 16:9 Wide VGA met 30 fps. De Panasonic LUMIX DMC-LX1 kost 600 euro en is beschikbaar in september.
Ook nieuw is de Panasonic DMC-FX9 in het LUMIX-gamma. De LUMIX DMC-FX9 is een 6 megapixel camera die is uitgerust met de MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer)-functie. De camera heeft een 2,5 inch LCD-scherm met een resolutie tot 207.000 pixels. De DMC-FX9 biedt een groot aantal automatische programma’s: Portret, Sport, Landschap, Nachtlandschap, Vuurwerk, Feest, Sneeuw, Zelfportret, Baby, Zachte huid, Eten, Sterrenhemel en Kaars. De FX9 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en rood en is beschikbaar vanaf september voor een prijs van 500 euro.
Tot slot presenteert Panasonic ook de nieuwe LUMIX DMC-FZ30, een 8 megapixel camera met een 12x optische Leica DC Vario-Elmarit zoomlens (het equivalent van 35 mm naar 420 mm op een camera met 35 mm film). De nieuwe ingebouwde extra optische zoom breidt de zoomratio uit tot 15,3x voor beelden van 5 megapixels en 19,1x voor beelden van 3 megapixels. Het zoombereik kan in totaal worden uitgebreid tot 76,5x (equivalent van 35 mm naar 2677 mm op een camera met 35 mm film) in combinatie met een 4x digitale zoom, ook al bedraagt de afstand tot het onderwerp slechts 2 m. De DMC-FZ30 heeft de MEGA O.I.S.-functie en het LSI-beeldverwerkingssysteem Venus Engine II om heldere beelden tot in detail te garanderen, waarbij kleurverschuiving aan de uithoeken wordt gecompenseerd, vooral bij telefoto’s. Deze functie compenseert ook verlooptinten. Twee afzonderlijke ringen op het lenslichaam van de FZ30 maken het mogelijk zoomen en focussen manueel af te stellen. Het LCD-scherm is vanuit vrijwel elke hoek zichtbaar en is draaibaar om in elke situatie een comfortabele opnamepositie mogelijk te maken. Het toestel is uitgerust met een voorziening voor eventuele bevestiging van een externe flits. Het opneembare beeldformaat is ofwel RAW, TIFF, of JPEG (Fijn of Standaard). De Panasonic LUMIX DMC-FZ30 is beschikbaar vanaf begin september en kost 800 euro.

Mobiele versie afsluiten