Home Multimedia

Red de wereld met… girlpower!!!

5

Zelfs bij de casual gamer zal bij de naam Final Fantasy een belletje gaan rinkelen. Deze immens populaire RPG-reeks heeft al vele fans over heel de wereld vergaard. En dit is volkomen terecht. Elk nieuw deel van Final Fantasy staat garant voor prachtige graphics, niet standaard RPG-elementen en innoverende gameplay. Daarnaast staan de verhalen ook nog eens als een huis. (op het wankele deel acht na dan). Nu komt Square – inmiddels Square Enix geheten – met een bijzonder deel aanzetten: FFX – 2. Ofwel Final Fantasy Tien – deel 2. Is dit spel waardig genoeg om naast de andere Final Fantasy juweeltjes te staan? Lees snel verder.
ffx2_box
Square Enix heeft vanaf deel 4 (wat eigenlijk weer een remake was van deel 2) elk Final Fantasy deel uitgebracht als een zelfstandig verhaal. Met andere woorden: de opeenvolgende delen zijn geen vervolgen op elkaar. Wel zijn er bepaalde elementen die in elk deel weer terug keren. Deze elementen zijn dan ook kenmerkend voor de Final Fantasy spellen. Voorbeelden hiervan zijn de Chocobo’s (reuze kuikens), een professor of uitvinder die Cid heet en een speciaal "level up"-systeem dat elk deel weer anders en vernieuwend is. Echter, zoals de naam al doet vermoeden, doorbreken ze met FFX-2 deze traditie. FFX-2 is een direct vervolg op het immens populaire deel 10.

Deel 10 – deel één in een notedop
De wereld heet Spira en is zolang als men zich kan herinneren al het slachtoffer van een immens kwaad genaamd Sin. Dit monster vernietigt alles op zijn pad. Alleen een Summoner kan hem stoppen, maar de prijs hiervoor is hoog. Deze Summoner moet namelijk zijn eigen leven opofferen om Sin te stoppen. Het vervelende hiervan is dat na enige tijd Sin toch weer terugkomt, zodat er weer een nieuwe Summoner zich moet opofferen.

In deel 10 komen High Summoner Yuna en haar companen erachter dat elke nieuwe reïncarnatie van Sin is opgebouwd uit de zielen van degenen die hem verslagen hebben. En zo is de cirkel van ellende compleet. In deel tien slagen de hoofdpersonen Tidus en Yuna er in deze cirkel te doorbreken en Sin voorgoed te verslaan. Dit gaat echter ten koste van Tidus’ leven en zo blijft Yuna met een leeg hart achter. Het moge duidelijk zijn dat als je deel tien niet gespeeld hebt, je eigenlijk geen snars begrijpt van dit vervolg.

5 REACTIES

  1. ik vindt het een lauwe coole vette gaaf spel echt met die yuna paine rikku Dresssphere en ik heb hem al twee keer uit en ik speel hem nog een keer en white mage Blak bage en al die dressphere heb je niet bij andre spellen

  2. ik heb lekker al FFI, FFII, FFIV, FFV, FFVI, FFVII, FFVIII, FFIX, FFX, FFX2, FFtactics, FFtactics advance, en FFCrystal Chronicles

  3. Dit spel is echt zo cool!! Ik zelf heb hem al uitgespeeld en speel hem nu voor de 2e keer!! ( probeer alle dresspheres te krijgen :P) Dit is echt een aanrader!!! Yuna, Rikku en Paine zijn echt de beste!!!!!

  4. dit spekl is echt et gfeld waard ik em et zelf oek!!!
    aleen soms eel moeilijk mor voor nen final fantasy fan zoals mij geen probleem!!! ik hoot jullie al zegge \’\’dikke nek\’\’ mor allez ik zen er me weg C I A O

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten