Home Nieuws

Sun Microsystems demonstreert Linux-systeem voor de desktop

0

Tijdens de Linux World conferentie in San Francisco heeft Jonathan Schwartz, Sun’s executive vice president voor software, de eerste versie van Sun’s op Linux en Java gebaseerde desktop-systeem gepresenteerd.
Sun heeft ook besloten toe te treden tot het Open Source Development Lab (OSDL), een internationaal consortium van technologiebedrijven, gericht op de verdere ontwikkeling van open-standaard software zoals Linux. Sun’s bijdrage aan OSDL ligt vooral op het gebied van datacenter- en carrier-omgevingen. Met leden als Computer Associates, Fujitsu, Hewlett-Packard, I.B.M., Intel en NEC biedt OSDL technische ondersteuning aan Linux-ontwikkelaars over de gehele wereld met state-of-the-art data centers in Japan en de VS. OSDL coördineert tevens technische werkgroepen die zich richten op het optimaliseren van Linux voor de zeer bedrijfskritische data center en carrier-grade-omgevingen.


Tijdens de Linux World conferentie toonde Sun voor het eerst Project Mad Hatter, zijn volledig geïntegreerde open desktop-omgeving voor Linux-, Solaris- en SunRay-systemen, gebaseerd op Java technologie, de GNOME desktop-omgeving, Ximian Evolution en Sun’s StarOffice kantoorapplicaties. Sun’s alternatief voor de desktop – later dit jaar officieel beschikbaar – zal de kosten per gebruiker sterk doen dalen, terwijl het tegelijk op een veilige manier dezelfde omgeving, fuinctionaliteit en uitwisselingsmogelijkheden biedt als de gebruikelijke PC-omgeving. Het systeem zal formeel geïntroduceerd worden tijdens de SunNetwork conferentie in september.

Mobiele versie afsluiten