Home Multimedia

Monopoly met echte mannetjes

0

Wie kent Monopoly niet? Met heimwee denk ik aan de vele winteravonden dat ik geld mocht innen van mijn huizen en hotel in de Brussel Nieuwstraat en Antwerpen Meir. Helaas, de fictie ligt soms heel ver van de werkelijkheid. Er bestaan verschillende elektronische versies van Monopoly, maar Monopoly Tycoon is wel iets speciaals. Het is eigenlijk een kruising tussen de SimCity en het aloude Monopoly.
monopoly_tycoon_box
In Monopoly Tycoon kom je terecht in een geheel driedimensionaal spel met echte mannetjes die rondlopen in de straten van een stad. Het is in die stad dat je allerlei gronden kunt kopen om er verschillende gebouwen neer te poten. Monopoly Tycoon is daardoor niet zo eenvoudig om te spelen, maar na een half uurtje of een uurtje trainen heb je de basisprincipes wel door. Misschien word je nog een echte vastgoedspecialist.

Weg bord
Door het driedimensionale concept van Monopoly Tycoon is het spel geen echt bordspel meer. Geen ‘Start’ dus, of een plaats voor stapeltjes kaarten ‘Kans’ en ‘Algemeen Fonds’. Eigenlijk is het concept van onroerende goederen kopen en verkopen en met je winst je bezit te vergroten, het enige dat overblijft van het aloude Monopoly.Naarmate de tijd verstrijkt tijdens het spel, gaan ook de jaren voorbij. Aanvankelijk kom je als in een teletijdmachine in het begin van de jaren 1930 terecht, maar het spel evolueert tot in het jaar 2000. Net zoals in het gewone Monopoly-spel begin je met een startkapitaal, in dit geval vijfduizend dollar.Om Monopoly Tycoon te kunnen spelen, moet je wel beschikken over een flinke pc (Pentium II 300 MHz of hoger), maar vooral de grafische kaart is belangrijk. Voortdurend immers zijn er simulaties bezig en dat mag niet schokkerig overkomen. Er is gelukkig wel een mogelijkheid tijdens de installatie om in een modus te spelen die rekening houdt met wat minder snelle grafische kaarten, al mis je dan wel wat detail. DirectX 8 of hoger is een must. Het spel staat in verschillende talen op de cd-rom, ook het Nederlands is van de partij.

Conclusie
Monopoly Tycoon is veel meer dan een elektronische versie van het bekende bordspel. Eigenlijk heeft het meer overeenkomsten met simulaties als SimCity. Daardoor zul je op het eerste zicht niet zoveel herkenningspunten vinden. Je zult je eerst wat moeten inwerken voordat je echt kunt beginnen met het spel. Eens je die training achter de rug hebt, zul je echter nog veel meer pret hebben aan het spel dan aan de traditionele versie omdat de mogelijkheden ook zoveel uitgebreider zijn.
Adviesprijs
37,00 euro
Systeemvereisten
Pentium II 233 MHz of hoger, WIndows 95/98/ME, 64 MB RAM, 90 MB hardeschijfruimte vrij, 4X CD-ROM, 8MB VRAM, DirectX 8.0a of hoger.

Mobiele versie afsluiten