Home Hardware

Targus DefCon CL en DefCon I

0
Dit artikel is deel 2 van 7 in het DiskIdee dossier Mobiele randapparatuur
DossiernavigatieSilicon Technology View Gold CardSamsonite draagtassen

mobiel_targus_defcon
Jaren geleden maakte ik mee hoe de notebook van een collegajournalist onder onze ogen werd gestolen op het vliegveld van New York. Met de Targus DefCon CL beveiligingskabel had de gelegenheidsdief waarschijnlijk geen kans gekregen. Het slot van de 2,1 meter lange stalen kabel past in de “lock slots” die je tegenwoordig op zowat elke notebook aantreft. Via een lus kun je de kabel vastmaken aan een bureau, pijp of ander stevig verankerd voorwerp. Het meegeleverde verankeringspunt kun je vastmaken op je normale bureau, zodat je je notebook ook op je werk tegen diefstal kunt beveiligen. Het slot kent tienduizend combinaties. Wel lijkt ons de stalen kabel nogal dun. Een professionele dief of de tuinman die toevallig je bureau passeert met zijn tuinschaar knipt de kabel zò door. Maar voor gelegenheidsdieven vormt de DefCon CL een voldoende afschrikkingsmiddel.

DefCon I
Die collega zou misschien nog beter af zijn geweest met de Targus DefCon I, een combinatie van een kabelslot met een heus diefstalalarm. Als je de kabel niet kunt vastmaken op een veilige plaats, waakt de bewegingsdetector in het alarm er over dat niemand aan je notebook zit te prutsen. Kun je de kabel wél vastmaken en komt toevallig die tuinman met zijn schaar langs om je notebook te stelen dan zal het alarm ook kabaal maken, op voorwaarde dat je de bewegingsdetector inschakelde. En als we kabaal zeggen, dan bedoelen we een héls kabaal. Nooit geweten dat uit zo’n klein luidsprekertje en een 9 volts batterij zoveel lawaai kan komen. Slimmeriken die het alarm willen uitschakelen door de batterij te verwijderen komen van een kale reis thuis. Het viercijferige combinatieslot sluit ook het batterijcompartiment af. Een verankeringpunt om te vast te maken aan je normale werkplek wordt meegeleverd.

Conclusie
Vooral de DefCon I verhoogt de veiligheid van de mobiele gebruiker onderweg. De prijs valt in dit geval al met al nog mee, zeker in verhouding tot de prijs van wat deze spullen moeten beschermen.

Mobiele versie afsluiten