Home Reviews

Interactieve cursus

0

Davilex is geen onbekende op het vlak van cursussoftware. Verschillende softwarepakketten staan op het menu. DiskIdee bekeek de nieuwe Cursus Word 2000.
cursusword2000cover
Vergeleken bij de gelijknamige cursusreeks Word en Excel 97 is deze versie in een heel nieuwe layout gestoken. De inleidingen bij elk hoofdstuk worden ook nu weer gepresenteerd door een bekende Nederlandse TV-presentator, Bas Westerweel. De eigenlijke lessen en oefeningen presenteert iemand anders. Sommige lesonderdelen zijn ook interactief met oefeningen. Naast de hoofdbrok lessen en oefeningen heb je in het hoofdmenu nog een woordenlijst met specifieke termen, een ‘examen’ dat eigenlijk niet gek veel voorstelt en enkele tips en trucs die je ook kunt afdrukken. Nieuw is dat je ook de samenvattingen na elk hoofdstukonderdeeltje kunt afdrukken.

Oefening baart kunst
Wat je allemaal zoal voor de kiezen geschoven krijgt, is netjes verdeeld over negen hoofdstukken. Elk hoofdstuk telt nog enkele onderdeeltjes en sommige daarvan heben een potloodje voor zich in de lijst. Dit wil zeggen dat er bij die onderdelen een interactieve oefening hoort. Elk lesonderdeel dat je hebt doorworsteld, wordt in de lijst aangevinkt. Zo weet je meteen hoever je in de cursus al staat. Na een eerste kennismaking komen er verschillende aspecten aan bod zoals het invoeren en opslaan van tekst, het verplaatsen, kopiëren en bewerken van tekst, het werken met opmaakprofielen en grotere documenten en uiteraard ook het afdrukken of verzenden van een document.

Conclusie
Eén en ander is leuk gepresenteerd, maar inhoudelijk kom je niet veel verder dan een introductieboek over de voornaamste functies van Word 2000. Dit is de belangrijkste doelgroep en voor hen heeft de Davilex Cursus Word 2000 heel wat te bieden. Ik kan me evenwel goed voorstellen dat er nog een vervolg op wordt gebreid, want een verdere uitdieping van verschillende Word 2000 functies is alleszins nodig om een goede totaalindruk te krijgen van het pakket. Vooral de samenwerking met de andere Office-pakketten komt hier op dit niveau niet aan bod. De cursus mag dan wel niet alle geheimen van Word 2000 prijsgeven, voor het weinige geld haal je wel een geduldige Word-leraar in huis. De cursus steekt ook goed in elkaar.
Adviesprijs
24,67 euro
Systeemvereisten
Pentium of hoger, 16 MB (liefst 32 MB), Windows 95/98, geluidskaart, 30 MB vrije ruimte op de harde schijf.

Mobiele versie afsluiten