Home Hardware

Betaalbaar slim horloge met veel functies

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite review

0

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

€ 69,-
7.2

Diskidee Performance Rating

5.4/10

Diskidee Price/Performance Rating

9.0/10

Pros

  • Affordable
  • Good battery life
  • Light and flat design

Cons

  • No apps
  • Plastic body
  • GPS sync could be faster
We testen de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite, een klein en licht slim horloge met veel functies voor een kleine prijs.

De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite kost normaal ongeveer 69 euro, maar vind je hier en daar voor een nog lagere prijs, bijvoorbeeld € 49,- bij Amazon (op het moment dat we dit schrijven).

Dat is weinig geld voor een slim horloge met een helder aanraakscherm, een gemiddelde batterijduur van tien dagen, waterdichtheid tot vijftig meter en mogelijkheden om onder andere je hartslag, slaapcyclus, zuurstofwerking en sportactiviteit te bewaken, dit compleet met GPS-connectiviteit.

De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite biedt daardoor vergelijkbare functies als de duurdere slimme horloges van Huawei en OnePlus die we een tijd geleden testten.

Uiteraard brengt die lage prijs enkele compromissen met zich mee. Het belangrijkste compromis is een behuizing die volledig uit plastic bestaat (met een glazen voorkant).

Verder is het aanraakscherm geen Amoled-, maar een TFT LCD-type. WiFi en NFC ontbreken.

Ten slotte ontbreken ingebouwde luidspreker en microfoon, zodat je geen telefoongesprekken kan voeren met het horloge zelf zoals wel kan bij Huawei en OnePlus. Wanneer de Redmi Watch 2 Lite een binnenkomend gesprek ontvangt, moet je de smartphone gewoon zelf opnemen.

 
Kenmerken

De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite weegt, verwisselbaar horlogebandje inbegrepen, 35 gram. De rechthoekige behuizing is iets meer dan vier centimeter hoog, ruim 2,5 cm breed en 10,7 mm dik.

Het draagcomfort is hoog: je merkt nauwelijks dat je het horloge draagt. Sommige bandjes (onder andere de zwarte variant) hebben een antibacteriële coating bestaande uit TPU (thermoplastisch polyurethaan)-materiaal en zijn olie-, zweet- en waterbestendig.

Het 1,55-inch TFT-aanraakscherm, gemaakt van niet nader gespecificeerd glas, heeft een resolutie van 320 x 360 pixels en een scherpte van 311 ppi, vergelijkbaar met de eerder vermelde horloges van Huawei en OnePlust (beide 326 ppi). Helderheid en scherpte zijn goed, ook bij fel zonlicht.

Alle informatie over de Redmi Watch 2 Lite vind je op de website van Xiaomi.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite (© Xiaomi; licentie: Xiaomi)

 
Specificaties
Xiaomi Redmi Watch 2 Lite (M2109W1)
Kleur Ivoor, Zwart, Blauw
Material Plastic body met glazen voorzijde met TPU polsband (snel verwisselbaar)
Afmetingen & Gewicht 41,2 x 25,34 x 10,7 mm, 35g

*met horlogeband, verstelbaar 140-210 mm

Scherm 1,55” (39,4 mm)

320 x 360 TFT LCD, aanraakscherm

Batterij 262 mAh Li-ion, tien dagen normale levensduur, vijf dagen levensduur bij continue meting zuurstofgehalte bloed tijdens slaap, veertien uur autonomie bij continu gebruik GPS tijdens sporten

Laden via 2 magnetische pogo pinnen

AP Single Core 32-bit chipset (geen details)
OS Xiaomi bedrijfseigen RTOS
Geheugen Geen gegevens
Connectiviteit Bluetooth v5.0, BLE GPS/Glonass/Galileo/Beidou
Sensoren Versnellingsmeter sensor, Gyroscoop sensor, Geomagnetische sensor, Optische hartslagsensor, SpO2 sensor, Omgevingslicht sensor, Luchtdruksensor, Capacitieve sensor
Waterdichtheid 5ATM (50 m)
Compatibiliteit Android: Android 6.0 en hoger

 

 
Praktijk

Je bedient alles via veegbewegingen op het aanraakgevoelige scherm. Eén bedieningsknop op de zijkant assisteert je bij de selectie en activering van functies.

Gegevens tussen horloge en smartphone wissel je uit met behulp van de Mi Health app. Deze is overigens niet Nederlandstalig.

Deze app heeft wel een zeer duidelijke interface, beter dan de gezondheids-apps van Huawei en OnePlus.

De Watch 2 Lite kan geen bijkomende apps installeren, maar via Mi Health kan je wel extra wijzerplaten toevoegen aan de vier exemplaren die standaard op het horloge aanwezig zijn.

Online zijn een veertigtal extra wijzerplaten verkrijgbaar. Daarbij zijn er ook enkele met een slideshowfunctie. Je kan tot acht verschillende foto’s op het horloge toevoegen.

Xiaomi Mi Health Watchfaces (© DTL; licentie: CC BY-SA)

Sommige van die wijzerplaten hebben instelbare parameters, zodat je in één oogopslag bijvoorbeeld het aantal stappen, hartslagritme, stressniveau, weersvoorspelling en andere variabele gegevens ziet.

TFT-schermen zijn energiehongeriger dan Amoled-schermen, reden waarom de Mi Watch geen ‘always on’ functie voor het scherm heeft. De standaard time-out van het scherm is trouwens maar vijf seconden. Deze automatische vergrendeling kan je maximaal tot twintig seconden verlengen.

De gezondheids-, fitness- en sportfuncties zijn voldoende uitgebreid. De Mi Watch heeft zeventien zogenaamde ‘professionele’ fitnessinstellingen (van buiten hardlopen tot Triatlon) en tot honderd extra toe te voegen modussen.

De workouts start je manueel. Het duurt wel wat langer dan bij andere horloges vooraleer het horloge een GPS-signaal vindt, maar langer dan een minuut hebben we niet ondervonden. Gegevens worden met inbegrip van kaartgegevens gesynchroniseerd in de Mi Health-app, die ook gegevens met Strava kan delen. Andere fitness-apps (bijvoobeeld Google Health) worden niet ondersteund.

De Mi Watch Lite 2 Pro houdt verder allerlei gezondheidsstatistieken bij, zoals permanente hartmetingen, of zuurstofopname van het bloed op aanvraag. Permanente Sp02-meting werkt alleen tijdens de slaapmeting en dien je expliciet te activeren via de Mi Health-app.

De slaapmeting functioneert goed en is vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld de Huawei Watch GT2 Pro en OnePlus Watch.

Een mobiele betaalfunctie ontbreekt.

Conclusie
De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite biedt veel waar voor weinig geld. Je moet wel met enkele beperkingen kunnen leven, maar de aanwezige functies werken goed en de batterijlevensduur is ook veel beter dan een duurdere smartwatch met allerlei extra mogelijkheden die je doorgaans toch niet gebruikt.
Gemiddelde prijs
69,- euro
Xiaomi
Website: Xiaomi
Categorieën: Hardware, Producenten
Update 2 jaar geleden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten