Home Audio / Video

Altijd stabiele beelden met 4K actiecamera van Sony

0
Sony introduceert met de FDR-X3000R een 4K actiecamera die is uitgerust met Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)-technologie die moet zorgen voor stabiele, haarscherpe beelden.

De Sony FDR-X3000R is een compacte 4K actiecamera die is uitgerust met de nieuwe 1/2,5 type 8,2MP 4K Exmor R CMOS-sensor met achtergrondverlichting die speciaal ontworpen is voor 4K video’s. De camera gebruikt ook een nieuw ZEISS Tessar groothoekobjectief.

De FDR-X3000R gebruikt Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)-technologie die Sony al toepast in het premium Handycam-assortiment. De beeldstabilisatietechnologie zorgt voor minder trillende beelden.

De behuizing van deze Action Cam is spat- en vorstbestendig. De camera meet 29,4 x 47,0 x 83,0 mm en weegt 114 gram. Sony levert een onderwaterbehuizing (MPK-UWH1) mee die stof- en schokbestendig is en waterbestendig tot 60 m diep.

Alle in- en uitgangen zijn op de achterkant van de camera geplaatst waardoor het eenvoudiger is om de HDMI-, de micro-usb- of de microfoonaansluiting te gebruiken, zelfs wanneer de camera is bevestigd aan actiecamera-accessoires. Optioneel kan je de nieuwe AKA-MCP1 MC Protector installeren om het objectief te beschermen tegen vuil, stof en krassen.

De nieuwe Live-View-afstandsbediening van de FDR-X3000R is circa 30% kleiner dan diens voorganger. Met de nieuwe AKA-FGP1 Finger Grip bedien je de camera met één hand. Tevens is de camera te bedienen vanaf een smartphone of tablet dankzij de gratis PlayMemories Mobile-app. De camera en de Live-View-afstandsbediening hebben beide een vergelijkbare gebruikersinterface en menusysteem.

Met 4K timelapse-opnamen kan je over een bepaalde periode foto’s maken die je vervolgens met Action Cam Movie Creator kan bewerken om er een 4K timelapse-film van maken. De camera ondersteunt ook Loop Recording, hogesnelheidsopnamen in Full HD aan 100p voor slow motion-acties, Live Streaming via het Ustream-platform, Burst Shooting en de optie om de witbalans handmatig aan te passen.

Sony FDR-X3000 4K actiecamera met AKA-FGP1 Finger Grip

Sony FDR-X3000 4K actiecamera met AKA-FGP1 Finger Grip (© ; licentie: )

Gedetailleerde specificaties van de FDR-X3000R 4K actiecamera vind je via deze link.

De nieuwe Sony FDR-X3000R actiecamera is vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van €600. De nieuwe AKA-FGP1 en AKA-MCP1 accessoires hebben een adviesprijs van respectievelijk €25 en €35.

Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Update 10 jaar geleden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten