Home Bedrijven

Efficiënte ssd’s met laag stroomverbruik

0
De Storage Peripherals Division van Toshiba lanceert snelle en energie-efficiënte solid-state disks voor de zakelijke markt en voor eindgebruikers. De 2,5-inch Q300 Pro SSD heeft 2-bit-per-cell NAND flash-chips, terwijl de goedkopere Q300 SSD voorzien is van NAND flash-geheugenchips met 3 bits per cel.

De nieuwe Toshiba SSD Q300 en Q300 Pro hebben een Toshiba SATA 3.0 SSD-controller met uitstekende prestaties, laag stroomverbruik, ondersteuning voor TRIM en Native Command Queuing (NCQ). TRIM verlengt de levensduur van de SSD, terwijl NCQ de toegang versnelt.

De Pro-versie heeft MLC NAND flash-geheugencellen met 2 bits, terwijl de gewone versie 3-bit cellen heeft. Nu zou je denken “méér is beter”, maar voor MLC NAND flash-geheugen geldt precies het omgekeerde. Hoe minder bits in een geheugencel, hoe minder kans op datafouten. Omgekeerd is een geheugencel met meer bits goedkoper om te produceren. De SSD Q300 Pro is dan ook bedoeld voor zakelijk gebruik en heeft als extra nog ECC-foutcorrectie en Patrol Read datacontrole tijdens het lezen voor een nog betrouwbaardere data-opslag.

Toshiba ssd Q300 Pro

Toshiba ssd Q300 Pro (© ; licentie: )

De Pro-versie is verkrijgbaar in capaciteiten van 128, 256 en 512 GB, waarbij de kleinste versie €199 kost. De consumentenversie is verkrijgbaar in capaciteiten van 120, 240, 480 en 960 GB, waarbij de goedkoopste versie een adviesprijs van €79 heeft. NTI Echo datamigratiesoftware en Toshiba Storage Utility kunnen gratis worden gedownload van de Toshiba-website. Toshiba geeft vijf garantie op de Pro ssd’s en drie jaar garantie op de gewone SSD Q300.

Toshiba
Categorieën: Producenten
Update 12 jaar geleden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten