Home Hardware

Acer en HTC Windows Phone 7.5 smartphones getest

0
 
Design en bouwkwaliteit

De Acer Allegro beschikt over een fris en trendy design. De officiële kleur is volgens Acer ‘Royal Blue’. Toch durven wij het toestel gerust omschrijven als zijnde zwart. Het 3,6-inch WVGA scherm neemt het grootste deel van de voorzijde in beslag. Net boven het scherm werd het bekende Acer-logo aangebracht.

Het 3,6-inch WVGA scherm neemt het grootste deel van de voorzijde in beslag

Het 3,6-inch WVGA scherm neemt het grootste deel van de voorzijde in beslag (© ; licentie: )

Rechts naast het scherm zien we de nabijheids-en lichtsensor, een IR-LED en een meldings-LED. Onder het scherm zijn de drie obligate Windows Phone knoppen (terug, start en zoeken) aangebracht.
De bovenzijde biedt plaats aan de aan/uit-knop en een 3,5 mm headset-aansluiting. Op de rechterzijde van het toestel vinden we de volumetoets en de shutterknop waarmee je de camera kan bedienen. De onderzijde herbergt dan weer de microfoon en de miniUSB-aansluiting. Tot slot zien we op de achterzijde de primaire 5-megapixelcamera en de luidspreker. Ook de merknamen ‘Acer ‘ en ‘Windows Phone’ zijn opvallend aanwezig op de achtercover.
De Acer Allegro meet 116 x 59 x 13 mm (h x b x d) en weegt met 126 gram (inclusief batterij) nog net iets minder dan de HTC Radar die 137 gram weegt. De Acer Allegro is wel iets dikker dan de HTC, maar dat stoort niet dankzij de afgeronde vormgeving. De Acer Allegro voelt zeer solide aan en ligt bovendien goed in de hand.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten