Home Bedrijven

Monitor met laag energieverbruik

1
Philips Brilliance 225PL2

Philips Brilliance 225PL2 (© ; licentie: )

Begin dit jaar testten we de Philips Brilliance 225P1, een beeldscherm met powersensor die het energieverbruik terugdringt. Philips brengt nu een nieuwe versie van die 22-inch monitor uit, de Brilliance 225PL. Is die beter of slechter dan zijn voorganger? Wij hebben het getest.

De PowerSensor-schermen van Philips schakelen automatisch over naar een energiezuinige stand wanneer je je van je werkplek verwijdert. Vooral binnen bedrijven waar er soms heel veel monitoren staan, kan dit aardig wat energie besparen. Maar ook voor privégebruikers die inzitten met hun energieverbruik is die PowerSensor een interessante besparing. Hoeveel je er juist mee bespaart, lees je verderop in deze test. De Philips Brilliance P225PL2 die we hier testen heeft dus opnieuw zo een PowerSensor ingebouwd, net zoals de eerder door DiskIdee geteste Philips Brilliance 225P1 en Philips Brilliance 225B1 LCD-monitoren.

Kenmerken
Uiterlijk is de Brilliance 225PL2 vrijwel identiek aan de Philips Brilliance 225P1. Het belangrijkste verschil vinden we onderaan terug , waar een aanraakgevoelige bedieningsstrook de gewone bedieningsknoppen van de eerdere versie van deze monitor vervangt. Voor het overige zijn de kenmerken dezelfde: 22-inch (55,8-cm) beelddiagonaal met een ingebouwde resolutie van 1680 x 1050 pixels (WSXGA+) en een responstijd van 5 ms. De stevige voet is dezelfde en ook dit beeldscherm kun je dus 90 graden draaien. Je kunt documenten staand of liggend bekijken. De staande houding kan handig zijn als je veel aan desktoppublishing of tekstverwerking doet.
De Brilliance 225PL2 heeft ingebouwde stereoluidsprekers, een hoofdtelefoonaansluiting, digitale en analoge videoaansluitingen en een ingebouwde usb-hub. Die hub is iets uitgebreider dan bij zijn voorganger. Op de linkerzijkant zijn er nu twee USB-poorten en ook linksachter is er een extra poort bijgekomen. Zijn voorganger had slechts een poort op de zijkant. Een HDMI-ingang ontbreekt helaas.

1 REACTIE

  1. Ik heb een scherm PHILIPS Brilliance 220c gekocht, geldt die automatische uitschaling daar ook voor zoals bij PLC?
    Men pc werkt niet zo goed meer na 5 jaar, tegenwoordig zijn er goedkopere zwaardere versies met Windows 7 erbij, kan u mij iets doorsturen van documentaie, of zijn er bepaalde koopjes waar ik terecht kan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten