Home Achtergrond

Hoe kies je de juiste smartphone?

0

Snelle internetverbindingen, grotere schermen en steeds slimmere mobiele software maken van smartphones echte kleine draagbare kantoren die door hun gebruikers nog maar node worden gemist. Omdat de keuze erg uitgebreid is, is het niet altijd gemakkelijk de juiste keuze te maken.
Enkele recente smartphones
Een smartphone is een mobiele telefoon met kenmerken van een mini-pc. Met een smartphone kun je niet alleen bellen en sms’en, maar ook surfen, e-mailen en allerlei kantoortaken uitvoeren, zoals beperkt Office-documenten bewerken. Multimediafuncties horen er uiteraard ook bij.
Net zoals een gewone pc draaien ook smartphones onder een besturingssysteem. De vijf populairste besturingssystemen voor smartphones zijn in alfabetische volgorde: Apple iPhone OS, Google Android, Microsoft Windows Mobile, RIM BlackBerry en Symbian. Er bestaan er nog andere, maar dit zijn de vijf die je het meest zult aantreffen. Om het ingewikkelder te maken, bestaan er verschillende varianten van deze besturingssystemen. En om het nog ingewikkelder te maken, brengen sommige fabrikanten “verbeteringen” aan, waardoor bijvoorbeeld de ene smartphone met Windows Mobile helemaal anders werkt dan de andere.

Zeer persoonlijk
De juiste smartphone kiezen voor jouw behoefte is daarom veel moeilijker dan een pc kiezen, want de keuze is een stuk uitgebreider. Laat je niet imponeren door allerlei technische details. Voor eindgebruikers tellen eigenlijk maar drie keuzecriteria: gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en snelheid. Die criteria zijn voor een deel zeker subjectief. Een smartphone is bij uitstek een zeer persoonlijk iets. De eerste gsm of smartphone die ze kopen, bepaalt voor de voorkeur van veel consumenten voor de rest van hun leven. Iemand die de manier van bedienen van een Nokia-gsm gewend is, zal niet snel overschakelen naar Windows Mobile en omgekeerd.

Mobiele versie afsluiten