Home Audio / Video

High definition camcorder in zakformaat

0

De Flip MinoHD is een piepkleine camcorder waarmee je eenvoudig HD-video-opnames kunt maken en delen.

Eerder was er al Creative die met de Vado een erg draagbaar camcordertje introduceerde. Nu is ook de Flip MinoHD, die al een tijdje in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, ook beschikbaar in Europa.

HD
De Flip MinoHD is volgens de fabrikant Pure Digital Technologies de allerkleinste high definition camcorder ter wereld. Hij meet 100 x 50 x 16 mm en weegt 93 gram. Deze platte camcorder kan video vastleggen met een HD 720p (1280 x 720, 16:9 breedbeeld) resolutie met 30 beelden per seconde.

FlipShare
Het interne geheugen bedraagt 4 GB en dat is volgens de fabrikant goed voor 60 minuten HD video. De Flip MinoHD is uitgerust met een uitschuifbare USB-aansluiting. Als je het camcordertje aansluit op een laptop, pc of mac kan je door middel van de reeds geïnstalleerde FlipShare software videobestanden meteen organiseren, bewerken of delen via YouTube, MySpace, AOL Video of via e-mail.

Batterij
De Flip MinoHD biedt 2x digitale zoom en heeft aanraakgevoelige knoppen voor opname, terugspelen, snel vooruit, terugspoelen, pauze en verwijderen. De minicamcorder is uitgerust met een 1,5-inch anti-glare LCD-scherm. De interne lithium ion batterij kun je opladen als de camcorder verbonden is met de computer.

Design
Je kunt de Flip MinoHD binnekort wellicht ook een eigen design geven. Voorlopig is deze mogelijkheid beperkt tot de VS. Op TheFlip.com kunnen kopers kiezen tussen duizenden professionele designs of voor een eigen ontwerp voor de Flip Mino zonder bij te hoeven betalen.

Prijs en beschikbaarheid
De Flip MinoHD heeft een adviesprijs van € 259,95.

Mobiele versie afsluiten