Home Internet / Diensten

Documenten bewerken en delen via het web

0

groot. je kunt in totaal maximaal vijfduizend documenten en vijfduizend afbeeldingen opslaan. Afbeeldingen mogen niet groter zijn dan 2 MB. Een pdf mag niet groter zijn dan 10 MB.
Je kunt in tegenstelling tot bij Microsoft alleen ondersteunde documenten opslaan, geen andere types bestanden. Wel kun je documenten ook e-mailen naar je werkplek, iets wat bij Microsoft niet kan.

Google Docs
Voorbeeld van het Google Docs rekenblad

Is het veilig?
De documenten worden opgeslagen op beveiligde servers en met niemand anders gedeeld, tenzij je zelf anderen uitnodigt, of ze op het web publiceert (dat laatste kan met een druk op de knop). De zoekmachines van Google laten je documenten met rust, tenzij je ze op het open web publiceert. Google maakt zelf back-ups, maar zelf een lokale kopie bewaren van belangrijke documenten is natuurlijk altijd een goed idee.

Alternatieven

Webgebaseerde software krijgt dankzij Google en Microsoft veel aandacht, maar de technologie bestaat al langer. Een van de pioniers is het Belgische ContactOffice dat al sinds 1999 actief is. Het bedrijf verhuurt virtuele werkplekken en kan die ook integreren in een bestaand bedrijfsnetwerk. Het voordeel

Mobiele versie afsluiten