Home Nieuws

Beveiliging smartphones is een marketingtruc

0

Volgens het Duitse beveiligingsbedrijf G DATA is een virusgolf op smartphones zoals de iPhone weinig waarschijnlijk. Antivirussoftware voor smartphones is voornamelijk een marketingtruc van antivirusproducenten. Je kunt dus geld uitsparen door dergelijke producten niet te kopen.
Gevonden malware: smartphones versus Windows
Het Duitse beveiligingsbedrijf G DATA Security Lab concludeert uit een onderzoek dat er erg weinig malware voor smartphones de ronde doet. Binnen een periode van 1 maand (van januari 2008 tot februari 2008) vonden de onderzoekers van G DATA slechts zes nieuwe malware voor smartphones. In dezelfde maand vonden de onderzoekers 65.538 nieuwe malware voor Windows-pc’s. Volgens G-DATA is antimalwaresoftware voor smartphones dan ook overbodig.

Weetjes
• Er valt voor criminelen geen echt financieel voordeel te halen uit smartphones en daarom zijn ze geen echt doelwit;
• Verspreiding van malware voor smartphones is een stuk moeilijker dan voor computers;
• In ruim 2 jaar tijd (van januari 2006 tot eind februari 2008) zijn door het G DATA Security Lab slechts 101 nieuwe malware voor smartphones gevonden;
• Criminelen hebben slechts 15 minuten nodig om 8 nieuwe Windows malware te produceren, dit is meer dan het totaal aantal malware voor smartphones in het begin van dit jaar.

Slechte marketingtruc
G DATA claimt dat producenten van antivirus- en antimalwaresoftware voor smartphones het daadwerkelijke risico camoufleren en de consumenten proberen bang te maken. Malware- en virusbescherming voor smartphones is bovendien duur. De software kost gemiddeld 24,95 euro. De verkoop ervan levert veel winst op. Big business dus! Als gebruiker kun je dus heel wat geld besparen door je niet bang te laten maken.

Mobiele versie afsluiten