Home Hardware

Extra grote lcd-monitoren steeds meer betaalbaar

1

draaibaar, noch in de hoogte verstelbaar. In de voet past een meegeleverd houdertje in zwart plastic waarop je allerlei spullen kunt leggen. Ook zit er een blauw ‘desktop’-led-licht in de voet, dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook ergonomisch verantwoord is in een donkere omgeving. Dit licht kun je via het gebruiksvriendelijke menu uitschakelen of in vier stappen minder helder instellen.
Deze monitor heeft een reactietijd van 5 ms en is dus geschikt om snel bewegende beelden weer te geven. Een aantal presets laten toe het contrast, de zwartweergave en de kleuren met één druk aan te passen aan het weergegeven materiaal (games, video, foto’s etc.). Je kunt echter ook alle instellingen, met inbegrip van de zwartweergave, heel precies zelf afregelen.

Oordeel: De weergavekwaliteit is goed tot uitstekend. De zwartweergave is zeer goed (mits het kiezen van de juiste instellengen), maar net iets minder perfect dan bij de Benq. Ook de kijkhoek is iets minder groot dan bij de Benq. Want ons vooral bevalt aan dit scherm is de uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Prestatiescore: 87/100
Prijsprestatiescore: 92/100

Asus LS201

De nieuwe 20-inch breedbeeldmonitor LS201 van Asus won een Duitse design-award. Opvallend is de pikzwarte vormgeving en het stevige veiligheidsglas.

De in blinkende zwarte pianolak afgewerkte 20-inch Asus LS201 is een opvallende verschijning, die een Duitse design-ontwerp won. Over smaak valt niet te twisten, maar persoonlijk vinden we

1 REACTIE

  1. Ik heb aan de hand van deze monitorentest, de H22-1W aangekocht, prachtig scherm met een heel goede beeldweergave, maar de vele aansluitmogelijkheden hebben de doorslag gegeven, ik kan alleen maar deze review bevestigen, dank  

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten