Home Bedrijven

Panda EnterpriSecure

0
Dit artikel is deel 6 van 9 in het DiskIdee dossier Antimalwaresoftware voor netwerken
DossiernavigatieMcAfee VirusScan EnterpriseSophos Anti-Virus Connect

Malwarebestrijding blijkt een echt internationale arena te vormen, want Panda EnterpriSecure komt uit Spanje. Dat bedrijf staat ook al een tijdje goed bekend met zijn EnterpriSecure software.
Panda EnterpriSecure
Het centraal beheer van Panda EnterpriSecure gebeurt met Panda AdminSecure. Hiermee doet u het antimalware-beheer van alle werkstations en servers in een netwerk (buiten Windows ook Linux en Novell NetWare), maar deze beheersoftware draait zelf alleen op Windows. Daarom zien wij liever een webinterface, omdat die over het algemeen een vrije platformkeuze toelaat. Maar dat terzijde.
Met AdminSecure kunt u de beveiligingssoftware in uw netwerk uitrollen en beheren. Qua gebruikersvriendelijkheid scoort deze software het hoogst bij ons en het ziet er nog eens prachtig uit ook. AdminSecure toont u elke keer een stappenplan (dat kunt u uitzetten) en de meeste opdrachten die u kiest zijn voorzien van duidelijke wizards.
De beheerinterface heeft links het bekende smalle overzichtspaneel met uitklapbare boomstructuur en rechts daarvan het bredere detailinformatiepaneel. De wizards zitten zo goed in elkaar, dat zelfs beginnelingen weinig problemen zullen hebben met het uitrollen en beheren van antimalwaresoftware in hun netwerk.
Als u volledig van nul wil vertrekken met alleen een internetaansluiting en geen productmedia zoals cd-roms, dan kent Panda ook WebAdmin. U surft naar de WebAdmin-site van Panda en dan kunt u van daaruit alles downloaden en installeren.
Desktopantimalwaresoftware kan volautomatisch geïnstalleerd en geactiveerd worden zodra een gebruiker inlogt, maar dat werkt via inlogscripts en is natuurlijk ook beschikbaar bij alle andere producten in deze test. Het uitvoeren van malwarescans op aanvraag of automatisch kunt u centraal regelen via Scan Job Monitor.
Gebruikersvriendelijkheid staat duidelijk hoog in het vaandel bij Panda, want zowel het centraal beheer als de eigenlijke antimalwaresoftware ziet er leuk uit, is erg functioneel en toch makkelijk in het gebruik. Ook als u niet zo thuis bent in netwerkbeheer, kunt u hiermee overweg.
Ons enige punt van kritiek is dat de vertaling niet overal even goed gelukt is. Soms kregen we pop-upschermen of losse woorden in het Spaans te zien en dat is natuurlijk vervelend als u die taal niet machtig bent.

Conclusie
Panda EnterpriSecure blijkt volgens onze testen enorm goed in het stoppen van zowel virussen als parasieten. Het is wel na McAfee het tweede duurste netwerkantimalware-product uit deze test.
Adviesprijs
Adviesprijs voor 250+ gebruikers ex. btw: 11.875 euro. Berekende gebruiksprijs: 47,5 euro per gebruiker ex. btw.

Mobiele versie afsluiten