Home Hardware

Biometrisch beveiligde externe harde schijf

0

Feeling
Het eerste programma dat je dient te installeren is Access Console. Hier maakt de administrator de gebruiker(s) van de harde schuif aan. Hij kent die bepaalde rechten toe, hier beperkt tot Administrator en General User. Het enige verschil dat we konden vaststellen tussen deze twee niveaus was in de Access Console zelf: een Administrator kan de gegevens van alle gebruikers wijzigen en nieuwe gebruikers toevoegen, een General User kan alleen zijn eigen gegevens wijzigen. In het eigenlijke gebruik van de harde schijf is er geen verschil, zodat het belang van deze twee niveaus niet echt duidelijk is.


De Access Console

De Outbacker kan tot tien vingerprofielen en tot vijf gebruikers registreren. Je kunt ook het aantal pogingen instellen, maar hiervoor kies je best geen al te laag cijfer: we lieten twee verschillende gebruikers zich verschillende keren aanmelden en noteerden twintig geslaagde identificaties en 29 keer "Failed". Je mag dus rekenen op twee tot drie pogingen voor je "er in zit". We kregen wel de indruk dat het aantal geslaagde pogingen na verloop van tijd steeg, waarschijnlijk omdat de gebruikers een zekere feeling ontwikkelden om hun vinger ineens juist op het lezertje te plaatsen.
De administrator kan ook per gebruiker een paswoord instellen. Dit is niet verplicht, maar wordt in de handleiding wel sterk aangeraden voor minstens één gebruiker met administrator-rechten, want als het biometrische systeem met de vingerafdrukken zou falen is er anders geen enkele manier meer om nog aan de data op de harde schijf te geraken.


Met een paswoord kan je de vingerafdruk omzeilen

Mobiele versie afsluiten