Home Multimedia

De wereld aan je voeten

4

Je maakt de nodige settlers, wat trouwens enorm lang duurt in vergelijking met de vorige delen, die zorgen voor voedsel, hout en goud. Die drie benodigdheden zijn van levensbelang voor de opbouw van verdere eenheden. Je moet ze overal verspreid over de map zoeken en in tegenstelling tot de vorige delen, moeten de settlers niet meer terug naar het dorpscentrum om de goederen af te leveren. Toch wel spijtig als je het spel zo realistisch mogelijk wil laten overkomen.

Vervolgens bouw je enkele gebouwen die voor de aanmaak van legereenheden zorgen, zoals legerbarrakken, een stal of een artilleriegieterij. Wat wel opvalt bij de gebouwen is dat de verhouding in grootte niet echt klopt met die van de personages. Zo kan een ruiter al gemakkelijk boven enkele gebouwen uitsteken en als je weet dat de mens vroeger een pak kleiner was… Maar dit zijn natuurlijk maar details. De redelijk normale eenheden kan je in groepjes van vijf aanmaken, zodat je niet voor elk een keer moet klikken. 

Op pad
Als je wat militaire krachten bij elkaar hebt, kan je ze samen met je verkenner Morgan Black op pad sturen om enkele schatten te zoeken. Die worden op de map aangeduid als sterren en vervangen de relics uit deel 2. Elk van de schatten is verschillend en wordt bewaakt door enkele wachters (mensen of dieren). Zo kan je extra resources verdienen, maar kan je ook een fort verkrijgen of bijvoorbeeld een tijger temmen.

Bij het verzamelen van de schatten verdien je XP points, die ervoor zorgen dat je naar je hoofdstad kan. De Home City speelt een belangrijke rol bij je inspanningen in de New World. Tijdens het spel kan je vanuit je stad militaire of economische versterking naar jou nederzetting sturen. Hoe meer en hoe beter je speelt, hoe machtiger je stad zal worden. Na een paar spellen kan je dan je stad upgraden, en zo nieuwe of verbeterde eenheden vrijspelen.

Ook tijdens een spel kan je bijzondere versterking ter hulp roepen. Er zijn namelijk enkele stammen, de Native Americans, die je willen helpen als je bij hun vestiging een handelspost neerzet. Zo kan je speciale en vaak sterkere mannen maken of zelfs gebruik maken van mystieke krachten.

4 REACTIES

  1. nou ik krijg binnenkort een betere videokaart en dan ga ik dat spel kopen maar als hij het niet op z\’n maximaalst doet ga ik gewoon zoeken naar een betere onderdelen voor de computer

  2. Ik vind age of empires echt ronduit geweldig. Ik speel het met een medion 8800 titanium, en dat is ruim goed genoeg. ik kan het spel goed spelen op de hoogste grafische instellingen en dan zie je hoe mooi de graphics zijn. de systeemeisen die vermeld staan bij microsoft zijn eigenlijk te laag om het spel goed te kunnen spelen. als videokaart heb je minstens eeen nvidia 6200 GT nodig, dan kun je het spel echt fijn spelen

  3. Het is een gaaf spel alleen ben ik benieuwd waarom bv playstation 2 niet dit of anders soort gelijkende spellen heeft

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten