Home Multimedia

Het probleem van de sequel

2

Grafisch en geluid
De vormgeving van het spel is mooi en het heeft een goed camerastandpunt, wat bij dit soort games in 3D niet zo eenvoudig is. Ook de video’s zijn erg mooi getekend en het is wel duidelijk dat de regisseur talent heeft. Dit is onder meer te merken in de keuze van de camerastandpunten, het gebruik van effecten en dergelijke die ver uitsteken boven het gemiddelde computergame.


Een stemmige omgeving is het niet, maar wel indrukwekkend mooi

Minder geslaagd zijn de effecten van de magie die je kunt gebruiken. De vuurballen, ijspegels en bliksemschichten zijn niet echt indrukwekkend. Dit kan ook gezegd worden van de dialogen die niet alleen zwak geacteerd zijn, maar ook qua inhoud bepaald niet overtuigend zijn. De muziek verdient dan weer wel een pluim. Deze is erg sfeervol, wat niet verbaast als je weet dat deze gecomponeerd is door Jeremy Soule, dé naam op het gebied van muziek voor computergames. Wat meteen bewijst dat een bekende naam soms wel een meerwaarde biedt.

Conclusie
Dungeon Siege II is in het begin erg leuk om te spelen, jammer genoeg blijft dit niet het hele spel duren. Daarvoor is het spel wat te eenvoudig en te repetitief. De met luide trom aangekondigde vernieuwingen vallen ook maar mager uit, de overname van veel elementen uit andere games valt des te harder op. Dit spel zal dan ook niet de karrenvracht prijzen in de wacht slepen van het origineel, maar is zeker het spelen waard.

Officiële site van het spel: http://www.microsoft.com/games/pc/dungeonsiege2.aspx
Ontwikkelaar: Gas Powered Games
Uitgever: Microsoft

Adviesprijs
49,90 euro
Systeemvereisten
Windows XP SP1 of nieuwer, pc 1.0 GHz equivalent of hoger, 256 MB RAM, 4 GB op harde schijf, cd-rom speler 4x of beter, ATI Radeon series 7000 of beter/Nvidia Geforce series/Intel Extreme Graphics 82845, 82865, 82915, geluidskaart met luidsprekers of koptelefoon Microsoft Mouse of compatibel, breedband internetaansluiting of LAN voor on line spel.

2 REACTIES

  1. ik haat deze game ik vind Dora en de Paarse Planeet die me zusje heeft nog cooler!

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten