Home Audio / Video

Dvd-spelers die ook DivX-gecertifieerd zijn

2


De Belgische distributeur Dmax introduceert een nieuwe generatie dvd-spelers van de Deense fabrikant KISS Technology. Uniek is dat de toestellen niet enkel dvd’s en MP3’s afspelen, maar ook standaard alle DivX- en XviD-versies ondersteunen en DivX-gecertifieerd zijn. Dat betekent dat alle MPEG4-films zonder conversie en kwaliteitsverlies kunnen worden afgespeeld, wat niet het geval is bij de traditionele niet-Divx gecertifieerde MPEG4-spelers. DivX is een standaard voor (de-)compressie van videobeelden, die veel wordt gebruikt bij back-up van dvd-films of conversie van VHS films naar een digitale drager. Het probleem is dat traditionele dvd-spelers die standaard niet ondersteunen en dat ze bijgevolg deze films niet zomaar kunnen afspelen. Initieel brengt Dmax vier modellen op de markt.
De DP-470 leest niet alleen alle DivX-formaten, MPEG-4, dvd+ -rw, cd+ -r(w), MP3, maar heeft tevens een digitale (5 x 50 W) versterker en AM/FM-tuner ingebouwd. De DP-470 kost 499 euro.
De DP-508 kan via een Ethernet-verbinding ook muziek, foto’s, videobeelden of internetradio rechtstreeks vanaf een pc of netwerk afspelen. De ingebouwde harde schijf van 80 gigabyte laat toe om audio-, video- en fotobestanden van cd, dvd of zelfs pc te downloaden en op te slaan. Tot 100 DivX-films of 15 000 MP3-bestanden, wat van dit apparaat een ware multimedia-jukebox maakt. De DP-508 ondersteunt dvd, cd/MP3, Ogg Vorbis, DivX, XviD, cd-rw and dvd+-rw. Dit model kost 489 euro.
Het KiSS DP-1500-model kan net als de DP-508 via een Ethernet-kabel verbonden worden met netwerk en pc. Maar de DP-1500 kan ook draadloos met een pc communiceren, via een de bijgeleverde pc-kaart, gebaseerd op de IEEE 802.11b Wi-fi-standaard. Eindgebruikerprijs bedraagt 339 euro.
Tot slot biedt Dmax het instapmodel, de DP-1000, dat klassieke dvd’s, DivX 3.11, DivX 4, DivX 5 en XviD-films, audio-cd’s, zelfgebrande cd’s en MP3’s aankan. De DP-1000 koop je voor 199 euro.

2 REACTIES

  1. In Nederland ligt de btw drie procent lager dan in België. Dat zal wellicht het prijsverschil verklaren.

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten