Projecteren met een digitale camera

0
67

Nikon integreert een projectorfunctie in de nieuwe Coolpix digitale camera zodat je foto’s meteen kan bekijken en delen via persoonlijke projectie.
Nikon Coolpix S1000PJ
De Nikon Coolpix S1000PJ is een 12,1 megapixel camera die is uitgerust met een geïntegreerde projector.  Met One-touch projectie kun je beelden tonen met een grootte van circa 12,7 tot 101,6 cm volgens de fabrikant. Nikon levert ook een afstandsbediening bij deze projectorcamera waarmee je zowel de projector als de gebruikelijke camerafuncties kan bedienen.

Onscherpte
De Coolpix S1000PJ heeft een Nikkor groothoekobjectief met 5x zoom en is uitgerust met een 2,7-inch lcd-monitor met instelbare helderheid en een antireflectiecoating. De camera heeft de Hybride VR technologie aan boord om de kans kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht te verminderen. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp, terwijl Best Shot Selector (BSS) automatisch de scherpste opname uit tien opeenvolgende opnamen selecteert. De lichtgevoeligheid loopt tot ISO 6400, maar ISO 3200 en ISO 6400 zijn alleen beschikbaar bij beelden van 3 megapixel of kleiner.

Intelligent
Je kan de Coolpix S1000PJ ook op basis van het beeld van de opname automatisch de juiste onderwerpsstand laten selecteren. Daarnaast is er het intelligente portretsysteem met de extra functie ‘Huid verzachten’ zodat gezichten er minder vlekkerig uitzien.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon COOLPIX S1000PJ is vanaf september verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399.

Adviesprijs
€ 399
Vorig artikelGsm met ‘cinema’-scherm
Volgend artikelUniversele usb-ontvanger voor zes draadloze apparaten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.