Elite volgens Netgear

3
88

Wat heb je nodig om iemand digitaal te entertainen? Een grote harde schijf, een netwerkaansluiting, een gebruiksvriendelijke interface en vooral de mogelijkheid om films, foto’s en muziek in uitstekende kwaliteit weer te geven in de woonkamer. We bespraken reeds verschillende mediaplayers die aan al deze voorwaarden voldeden zoals de Freecom MediaPlayer II 500GB. In dit artikel kom je te weten of ook de Netgear Digital Entertainer Elite EVA9150 de moeite waard is.
Netgear Digital Entertainer Elite EVA9150
Netgear is een bekende producent van netwerkproducten voor thuisgebruikers en zakelijke klanten. Tot hun gamma behoren onder andere routers, switches, netwerkkaarten, powerlines, print servers en mediaspelers. We vonden het dus de hoogste tijd om de Digital Entertainer Elite EVA9150 aan een grondige test te onderwerpen.

In de doos
De doos is vrij groot voor een mediaspeler. Dat komt omdat het toestel zelf vrij groot is (+- 43 cm breed). Daarnaast vinden we ook nog een stroomkabel, een a/v- en netwerkkabel, snelstartgidsen in verschillende talen en een cd-rom terug in de doos. Ook een goede hdmi-kabel, een afstandsbediening en batterijen worden keurig meegeleverd.

Design
Bij het ontwerp van het toestel heeft de fabrikant rekening gehouden met de standaard hifi-afmetingen voor componenten (43 cm breed). Daardoor kan je de speler boven of onder andere componenten met dezelfde afmetingen zetten zoals dvd-spelers. Netgear koos voor een sober, zwart design. Op de voorzijde vinden we een aan/uit-knop, een infrarood ontvanger en een usb-poort. Als je beter kijkt, zie je ook een klepje. Hierachter zit een Hard Drive Bay. Dit laat toe om de geïnstalleerde harde schijf eenvoudig te vervangen door een groter exemplaar. Standaard wordt de EVA9150 geleverd met een

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBluetooth headset met verbeterde audioverwerking
Volgend artikelComfortabele desktopset met BlueTrack

3 REACTIES

  1. Beste Nick,
    Hartelijk dank voor de snelle reactie. Ja, IP-adres is goed en heb ik vast ingesteld op de Netgear. Bediening op afstand via de PC werkt ook gewoon. Inmiddels ben ik via internet achtergekomen dat de gebruikersnaam is: Netgearnaam\EVA9000. Met een laptop op XP heb ik toegang, op desktop met Vista niet. Zonder wachtwoord ingesteld op Netgear hebben beide computers toegang. Firewall tijdelijk uitschakelen maakt niks uit. Ik heb geen idee meer!
    Alvast bedankt!
    Met vriendelijke groeten
    Mevrouw Tol

  2. Beste mevrouw, Even een vraagje: is 192.168.1.15 wel het ip-adres van je speler, want als dit niet statisch (vast) is toegekend, kan dit een willekeurig adres zijn dat de speler via dhcp heeft gekregen. Als je dan in Windows via uitvoeren de opdracht \\\ipadres ingeeft (tweemaal backslash (\\) en waarbij je ‘ipadres’ vervangt door het juiste ipadres) zou je op de speler moeten raken. Als je niet weet welk ipadres de speler heeft, kan je dit opzoeken in de instellingen van de speler. Mocht het niet lukken, kan je een pingtest uitvoeren om te zien of het eventueel een netwerkprobleem zou zijn. Doe daarvoor het volgende: in uitvoeren geef je ‘cmd’ in (zonder haakjes). Je krijgt nu een zwart venster, geef hier de opdracht ‘ping ipadres’ (zonder haakjes en ipadres vervang je door het juiste ipadres). Als je een antwoord krijgt op deze ping kan een verbinding tussen beide lukken, anders niet. Hopende u hiermee geholpen te hebben. Vriendelijke groeten, Nick

  3. Geachte heer/mevrouw,
    Netgear EVA9150
    Even een vraagje over de verbinding, zoals u schreef, volgens bladzijde 7. Verbinding maken: \\192.168.1.15
    en dan voltooien, maar dan kom ik gebruikersnaam en wachtwoord. Ik heb alles geprobeerd tussen mediaspeler en pc, maar telekens gebruikersnaam en wachtwoord kennen ze niet.
    Hoe kan ik achterkomen over de gebruikersnaam en wachtwoord???
    Ik heb ook geprobeerd via internet "setup network shares", lukt ook niet. Wel dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord en samen met de verbinding maken, ken ze allebei niet.
    Alvast bedankt!
    Met vriendelijke groet
    Mevr Tol

Reacties zijn gesloten.