Home Audio / Video

Coole mediaspeler in aluminium behuizing

7
121

Mediaplayers schieten als paddenstoelen uit de grond. Onlangs nog bespraken we de MvixPVR. Door de aanschaf van een dergelijk toestel ben je niet meer gebonden aan je pc, maar bekijk je desgewenst al je multimediacontent op je tv. We gaan daarom de Freecom MediaPlayer II in detail bespreken.
Freecom MediaPlayer II 500GB
De MediaPlayer II is net als vele, gelijkaardige toestellen een gepimpte harde schijf waaraan een waaier aan multimediamogelijkheden zijn toegevoegd. De werking is eenvoudig: je kopieert je multimediabestanden naar de MediaPlayer II en vervolgens kan je ze op je televisie weergeven. Dat zijn de basics van een mediaspeler. Hoe het bij de Freecom MediaPlayer II precies in zijn werk gaat, kan je lezen in deze review.

In de doos
De Freecom MediaPlayer II wordt geleverd met een erg compleet pakket accessoires. Naast de MediaPlayer II zelf, vinden we ook het volgende terug in de doos: een afstandsbediening, een voedingsadapter, een netwerkkabel, een voetstuk om het toestel rechtop te zetten, een usb-kabel, een a/v-kabel (audio/video), een snelstart-gids en een cd-rom. Helaas vinden we geen hdmi-kabel in de doos. Die zal je dus zelf moeten aanschaffen. Bij ons testexemplaar ontvingen we ook de optioneel verkrijgbare Wireless Network Adapter. Deze adapter voegt wlan-functionaliteit toe aan de MediaPlayer II via de usb host-poort.

Design
Door de grote keuze aan mediaspelers met veelal dezelfde mogelijkheden moeten fabrikanten hun exemplaar zo aantrekkelijk mogelijk maken. Dat kan door een aantrekkelijke prijs te vragen, interessante functies toe te voegen, maar zeker ook door het toestel te voorzien van een knap design. Dat laatste is alvast gelukt! Met zijn aluminium behuizing en compacte afmetingen (203 x 164 x 51 mm) oogt het toestel bijzonder stijlvol. De voor- en achterzijde van het toestel zijn uitgevoerd in glanzend

7 REACTIES

  1. Typ ik een hele review om iedereen aanschaf van deze speler af te raden. Is de hele tekst weg na submit omdat ik vergeten was de letterreeks te typen. Nou, dan maar kort: geen shuffle, waardeloze user interface, alleen geschikt om gedownloade films te bekijken (en dat mag natuurlijk niet 😉 ).
    Wil je muziek luisteren? Niet met de Mediaplayer II!
    Ps. diskidee: de tekst bewaren als een gebruiker de lettercode niet juist intypt zou veel frustratie besparen.
    Roger

  2. Ik las in een engelse review dat je audiofiles niet massaal kunt selecteren, maar alleen per stuk om af te spelen en dat je ook niet kunt shufflelen en/of repeaten
    Klopt dat??

  3. Beste lezer,
    Bijna alle spelers van dit type die vandaag de dag op de markt worden gebracht, geven beelden erg goed weer. Natuurlijk hangt dit niet alleen van de speler af. Andere belangrijke punten zijn de kabel die je gebruikt en de televisie zelf. Bij gebruik van een goede speler en tv, maar met een slechte hdmi-kabel tussen beide toestellen, kan de beeldkwaliteit erg achteruit gaan. Daarom ook het volgende advies: sluit je speler altijd aan via en met een goede hdmi-kabel. Heeft je tv geen hdmi-aansluiting, gebruik dan zeker component en géén composite!

  4. Er wordt alleen ingegaan op de installatie van het apparaat, maar hoe goed is de werking?  Geeft hij films en foto’s goed weer?
     

Comments are closed.