Goed onderhouden pc presteert beter

0
80

Een pc kan je vergelijken met een auto. Als je een auto niet regelmatig onderhoud geeft, zal je problemen krijgen met tal van onderdelen. Toch hoef je zelf de handen niet uit de mouwen te steken, want de garagist doet dat voor jou. Voor computers geldt precies hetzelfde: regelmatig onderhoud en optimale instellingen zorgen voor een probleemloze werking. TuneUp Utilities 2009 kan alvast een deel van het werk voor zijn rekening nemen.
TuneUp Utilities 2009
Een slecht onderhouden pc zal je mentaal vaak tot het uiterste drijven. Toch kan je al die zorgen voorkomen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de juiste instellingen te selecteren kom je al een heel eind verder. TuneUp Utilities 2009 is een manusje-van-al. Deze software heeft, volgens de fabrikant, alles aan boord om de snelheid van je pc te optimaliseren en eenvoudig onderhoud uit te voeren.

Installatie
De installatie van het pakket verloopt heel vlot en probleemloos. Na installatie zien we twee pictogrammen op ons bureaublad: TuneUp Utilities 2009 en TuneUp 1- klik Onderhoud. We bekijken eerst de Utilities. Initieel heeft de software bij ons al een opmerking qua ‘Prestaties’ en een kritieke toestand voor de ‘Systeemstatus’ op de startpagina. Ons vlot draaiende systeem vertoonde nochtans geen problemen… Tijd om de zaak van naderbij te bekijken.

TuneUp Speed Optimiser
De TuneUp Speed Optimiser vinden we terug onder het tabje "’Betere prestaties" en wil ons een korte vragenlijst laten invullen om ons systeem op maat te optimaliseren. Zo wil de software onder andere weten hoe snel onze internetverbinding is en na hoeveel dagen ongebruikte software verwijderd mag worden. Je internetsnelheid kan je te weten komen via je provider, in ons geval Telenet.


De startpagina van TuneUp Utilities 2009

De optie om ongebruikte software te verwijderen is naar onze mening een beetje riskant. Hoeveel mensen hebben software op het systeem staan die slechts enkele malen per jaar gebruikt wordt? Als die

1
2
3
4
Vorig artikelSymantec wekt Norton Utilities weer tot leven
Volgend artikelKleintje notebook voor erbij