Swingend mobieltje

0
75

Wie gaat de iPhone van de troon stoten en zo mogelijk nog populairder worden? Samsung deed met de Omnia SGH-i900 alvast een poging. Het toestel presteerde erg goed, maar misschien kan het Finse Nokia nog beter met de Nokia 5800 XpressMusic. We voelden het toestel voor jou aan de tand.
Nokia 5800 XpressMusic

De nieuwe Nokia 5800 XpressMusic beschikt over een groot 3,2” touchscreen met een 16:9 verhouding. Dankzij tactile feedback en automatische schermrotatie is het toestel handig te gebruiken voor multimediadoeleinden. Met de naam XpressMusic zal het je ook niet verbazen dat dit toestel volledig is geoptimaliseerd voor muziekweergave. Optioneel verkrijgbare accessoires maken het plaatje compleet. We bekeken tijdens onze test ook de Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-604 en de Nokia Mini Speakers MD-8.

In de doos
De Nokia wordt geleverd met een erg compleet pakket accessoires. We treffen naast de 5800 XpressMusic en de batterij ook volgende accessoires aan: een stylus, een lader (AC-8), een hoofdtelefoon (HS-45 & AD-54), een videokabel (CA-75U), een datakabel (CA-101), een 8 GB microSD-kaart, een draagtas (CP-305), een houder (DT-29), een polsriem met plectrum (CP-306), een extra stylus, een gebruikshandleiding, een beknopte handleiding en een mini dvd. We kunnen dit pakket dus gerust erg compleet noemen.

Design
Het toestel heeft een erg trendy uiterlijk. Aan de voorkant valt het grote 3,2” touchscreen direct op. Verder zien we aan de voorzijde drie knoppen (opnemen, menu en ophangen) en een secundaire camera zodat videotelefonie mogelijk is. Aan de bovenzijde van het toestel treffen we de usb-, hoofdtelefoon- en voedingsaansluiting aan. Ook de aan/uit-knop is hier aangebracht. Op de linkerzijde zijn twee klepjes zichtbaar. Hieronder bevinden zich de sloten voor het geheugenkaartje en de sim-kaart. Op de rechterzijde zijn drie knoppen aangebracht waarmee je het toestel kan ontgrendelen, de camera activeren en het volume regelen. Aan beide zijden is een reflecterende strook in het toestel verwerkt. De achterzijde is voorzien

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelCompacte PowerShot met groothoekzoom en HDMI-aansluiting
Volgend artikelEerste Blu-ray-speler die zowel dvd-audio als sacd kan weergeven