Draagbaar digitaal tv kijken

0
86

Digitale televisie is de toekomst. Met de huidige generatie televisietoestellen en computers ben je perfect in staat om mooie, glasheldere, digitale beelden weer te geven. Je hebt verschillende aanbieders van digitale televisie, zoals Telenet en Belgacom. Bij Telenet komt het digitale signaal binnen via de kabel en bij Belgacom via de telefoonlijn (adsl/vdsl). Maar wist je dat je het digitale signaal ook gewoon uit de ether kan trekken? Dvb-t heet deze technologie. Wij bekijken een compacte, digitale tuner van Fujitsu Siemens Computers die dvb-t signalen kan ontvangen.
Fujitsu Siemens Slim Mobile USB DVB-T
Dvb-t staat voor Digital Video Broadcasting – Terrestrial. Met behulp van zendmasten op aarde wordt het digitale signaal in de ether gestuurd. Speciale dvb-t tuners kunnen dat signaal opvangen en omzetten in beelden. Van ruis en reflecties heb je dan ook geen last meer. Jammer genoeg is het zenderaanbod vrij beperkt. In Vlaanderen heeft de VRT (voorlopig nog) het dvb-t zenderpark in handen, VTM mag je dus vergeten. In Nederland is het aanbod iets uitgebreider, maar ook hier is het aanbod vrij beperkt. Gelukkig kan je naast digitale tv ook digitale radio ontvangen.

In de verpakking
In de doos treffen we naast de tuner zelf ook nog enkele andere zaken aan: een rf-kabel, een antenne met magnetische voet, een cd-rom, documentatie en een afstandsbediening. Batterijen voor de afstandsbediening zitten eveneens in het pakket.

Design
Het tunertje zelf meet slechts 70 x 25 x 11 millimeter en weegt slechts 17,5 gram. Het toestelletje heeft een glanzend, zwart uitzicht. Wanneer je het inplugt in een vrije usb-poort, zie je enkel nog de antenne aansluiting en een blauw ledje in het toestel. Het logo van Fujitsu Siemens Computers is opvallend aanwezig.

Het logo van Fujitsu Siemens Computers

 

De antenne kan je dankzij de magnetische voet bevestigen op vrijwel elk metalen voorwerp. De afstandsbediening is compact, maar zeker niet te klein. Ze ligt prettig in de hand en beschikt naast de

1
2
3
Vorig artikelHup met de vingertjes
Volgend artikelNóg beter presteren in games