De ware handheld computer?

0
60

Nokia lanceert een nieuw topmodel in de NSeries: de N97 is volgens de fabrikant een volwaardige mobiele computer met een aanraakscherm en toetsenbord.
Nokia N97
De Nokia N97 is een Symbian OS (S60 5de Editie) smartphone die een groot 3,5-inch kantelend en aanraakgevoelig scherm combineert met een volwaardig Azerty toetsenbord. Door deze dubbele invoeropties is de N97 volgens Nokia uitermate geschikt voor toegang tot internet en sociale netwerken.

Wees sociaal
Met de N97 introduceert Nokia het begrip ‘So-Lo’, ofwel sociale locatie. Door de ingebouwde A-GPS sensoren en een elektronisch kompas beschikt de N97 altijd over de juiste locatie. Sociale netwerken kunnen automatisch worden bijgewerkt met actuele informatie, waarbij goedgekeurde contacten hun ‘status’ kunnen updaten en hun sociale locatie kunnen uitwisselen, evenals foto’s of videobeelden.

Ontspanning
Het scherm van de N97 is een 16:9 breedbeeldscherm met een resolutie van 640 x 360 pixels en 16.777.216 kleuren. Je kunt het gebruik maken van widgets om het scherm te personaliseren. De Nokia N97 heeft 32 GB ingebouwd geheugen dat je kunt uitbreiden met een 16 GB microSD kaart voor muziek, media en andere data. De N97 biedt naast muziekfuncties volledige ondersteuning voor de Nokia Music Store.

Camera
De Nokia N97 heeft ook een 5-megapixel-camera met Carl Zeiss-lens aan boord. De smartphone ondersteunt 16:9 video in dvd-kwaliteit. Tevens is er ondersteuning voor diensten als Share on Ovi via HSDPA- en WLAN-verbindingen.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia N97 wordt verwacht in de eerste helft van 2009. De adviesprijs bedraagt € 500 exclusief BTW en kosten.

Adviesprijs
€ 500 exclusief BTW en kosten
Vorig artikelHoogwaardige professionele spiegelreflex
Volgend artikelStrakker, gladder en performanter, maar ook duurder
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.