Simpel kan ook

0
48

De Mvix MV2500U is een compacte en lichte externe harde schijf met een ingebouwde audio- en videospeler. De bedoeling is dat je er via je pc van het internet geplukte of zelf gecreëerde audio-, foto- en videobestanden op kopieert, die je dan vervolgens kunt afspelen via je tv en audio-installatie. Lijkt simpel, maar werkt het ook?
Mvix MV-2500U 2,5
De pikzwarte MV-2500U Multimedia Player gebruikt intern een 2,5" harde schijf (in ons testexemplaar een 250 GB Samsung SpinPoint HM250JI SATA) en heeft ook de nodige elektronica aan boord om digitale audio en video tegen normale of hoge resolutie te kunnen afspelen. Hij is niet al te groot (187 x 193 x 59 mm) en weegt licht genoeg (270 g) om hem overal mee naar toe te kunnen nemen.

Functie
De bedoeling is dat je hem aansluit op je pc of notebook via de meegeleverde USB-kabel. Je hebt ook de externe voeding nodig, want anders zal de pc hem niet herkennen als gewone externe harde schijf. Je kopieert er je digitale multimediabestanden naar toe (in de juiste directory’s, zoals film voor… juist ja digitale videobestanden) en sluit hem daarna aan op je tv. Vervolgens kun je, in theorie althans, de gekopieerde multimediabestanden afspelen.

Werking
Voor we uitleggen hoe dat in de praktijk werkt, eerst enkele technische details. De MV-2500U heeft composiet-video en component-video uitgangen, een analoge stereouitgang en digitale coax- en optische geluidsuitgangen. Omdat er op de achterkant van de schijf niet zo heel veel plaats is, worden wel speciale mini-aansluitingen gebruikt voor de video- en geluidsuitgangen. Ook de coaxiale digitale geluidsuitgang gebruikt een mini-aansluiting (3,5").

Mvix MV-2500U 2,5" HDD Multimedia Player

De nodige video- en audiokabels worden meegeleverd, maar de digitale kabels zitten niet in het doosje: daar moet je zelf voor zorgen. Ook een SCART-conversiestekker ontbreekt, ook die moet je eventueel zelf nog toevoegen. Spijtig genoeg heeft de MV-2500U ook geen HDMI-uitgang (daar zou trouwens ook

1
2
3
4
Vorig artikelDrie laptops voor de mobiele werker
Volgend artikelIdeaal voor spraakopname maar ook geschikt voor zang en muziek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.