Nieuwe, extreem robuuste umpc

0
54

Naast de eerder aangekondigde Toughbook CF-52 komt Panasonic nu ook met een ultramobiele pc op de markt. De umpc CF-U1 maakt gebruik van Intel’s nieuwe Atom processor. Het toestel is uiterst draagbaar en geschikt voor gebruik buitenshuis.
Panasonic Toughbook CF-U1
Markt
De Toughbook CF-U1 werd speciaal ontwikkeld voor de markt van compacte computers De nieuwe Toughbook is volgens Panasonic een volwaardig alternatief voor de handheld markt. Het toestel heeft een lange batterij-autonomie dankzij de nieuwe Intel Atom Low-Power processor. De umpc beschikt over een volwaardig besturingssysteem: Windows XP of Windows Vista. Hij weegt slechts 1060 gram en het touchscreen van 5,6 inch is ook bij zonlicht goed leesbaar.

Mobiel
Deze robuuste umpc Toughbook CF-U1 werd speciaal op mobiele toepassingen voorbereid. Dit garandeert de MIL-STD-810F-certificering: het toestel doorstaat ongedeerd een val van op een hoogte van maar liefst 120 centimeter. Verder is het conform IP54. Hij is water- en stofafstotend en kan zelfs bij temperaturen van -20°C tot +60°C gebruikt worden. Hij meet 151 x 184 x 57 millimeter.

Technisch
De umpc maakt gebruik van Intel’s kleinste en meest stroombesparende processor: de Intel Atom met een 1,33 GHz klokfrequentie. Voor de harde schijf doet de CF-U1 een beroep op een 16 gb of 32 gb Solid State Disk en 1 gb ram-geheugen. De batterij duur van negen uur moet ervoor zorgen dat field workers een volledige dag buiten kunnen werken zonder opladen. Verder zijn Wlan ieee 802.11 a/b/g/draft-n en Bluetooth aanwezig en gps-interfaces zijn optioneel verkrijgbaar. Ook een optioneel geïntegreerde hsdpa-module is verkrijgbaar. gps, één-of tweedimensionale barcodeleesapparaten, rfid-technologie, een 2 megapixel camera en een fingerprint reader kunnen in de CF-U1 geïntegreerd worden. Verder kan de gebruiker ook tussen een numeriek en een alfanumeriek toetsenbord kiezen. Interfaces zoals de usb 2.0-poort, een sd- en sim-card slot zijn aanwezig. Randapparatuur kan draadloos via Bluetooth 2.0 aangesloten worden. Andere accessoires zijn een miniport replicator met smartcard, lan- en seriële interfaces, een magneetkaartlezer en een laadstation met dubbele batterijlader.

Ergonomie

Het toestel heeft een slipvrije bekleding aan de zijkant voor de duimen. De riem ontlast de pols en een stroef oppervlak voorkomt dat je handen tijdens het typen van het toetsenbord wegglijden. De bladvormige toetsen zijn bovendien diagonaal opgesteld zodat typefouten vermeden kunnen worden en dat u eventueel zelfs handschoenen kan dragen tijdens het gebruik.

Beschikbaarheid en prijs:

De Toughbook CF-U1 is vanaf august 2008 verkrijgbaar vanaf € 1.820 (exclusief BTW).

Specificaties
CPU Intel Atom processor Z520 (1.33 GHz, 512KB*1 L2 cache, 533MHz FSB))
OS Genuine Windows Vista Business met Service
Pack1 of Windows XP Downgrade
Chipset Intel System Controller Hub
RAM 1GB
Flash Memory Drive 16GB (SSD), (max. 32GB)
Displaygrootte / resolutie /Touchscreen 5,6“ WSVGA/1024×600/ja
Valbestendigheid (tijdens de werking) op valhoogte Maximaal 120 cm
Batterij autonomie Maximaal 9 uur (lithium-ion batterij 7.2V 2900mAhx2pcs)
Toetsenbord 61 minitoetsen QWERTY of 29 toetsen numeriek toetsenbord
Ethernet Ethernet (laadstation)
WLAN / mobiele breedband Intel Wireless WiFi Link 5100 Series
(802.11a/b/g/draft-n), HSDPA (optioneel)
SD-Card Slot / SIM Card Slot Ja/ja
USB / Bluetooth 1x (2.0) / versie 2.0 + EDR
Vingerafdruk / camera / mono luidsprekers / RFID / GPS Optioneel / optioneel / ja / optioneel / optioneel
Afmetingen (h x l x b) 151 mm × 184 mm × 57 mm
Gewicht (incl. batterij) 1060 g

Adviesprijs
vanaf € 1.820 (exclusief BTW)
Vorig artikelSlanke en elegante design-telefoon
Volgend artikelMeer dan alleen maar schermafdrukken maken