Vernieuwde versie eerder besproken Homeplug Kit

12
203

Eerder dit jaar bespraken we de Homeplug Kit van Sitecom. Die presteerde toen goed, maar vooral het gebrek aan een degelijke handleiding en software waren punten van ergernis. Heeft Sitecom met deze nieuwe versie deze tekortkomingen opgelost? We onderworpen de homeplugs aan een test.
Sitecom Homeplug Kit 200 Mbps LN-513 v1
In de doos
Wanneer we de doos van de Sitecom 200 Mbps Homeplug Kit LN-513 openen, treffen we zeer weinig aan. Behalve de twee adapters en netwerkkabeltjes, zijn alleen wat foldertjes en een zéér beknopte handleiding aanwezig. Overigens is deze handleiding dezelfde als bij de eerder geteste set, maar er is een uitbreiding voorzien voor de beveiliging van de homeplugs. Geen cd met extra tools of uitgebreidere handleiding. Dit is natuurlijk geen goed nieuws voor mensen die niet thuis zijn in deze technologie. Zij zullen het moeten stellen met de simpele handleiding die met behulp van afbeeldingen de installatie duidelijk(er) maakt. Op de webpagina van het product is wel software en een beveiligingshandleiding te vinden!

Design
Sitecom heeft gekozen voor een strak, wit design met enkel vier lampjes: Power, Mode, Homeplug en Ethernet. Het Power-lampje gaat branden als de adapter in het stopcontact zit. Waarvoor het Mode-lampje dient is ons een raadsel, want het gaat niet branden bij een internetconnectie en ook niet bij een directe verbinding tussen twee pc’s. Er is ook geen handleiding beschikbaar om te achterhalen waarvoor het dient! Als het homeplug lampje brandt, is er een fysieke connectie tussen de adapters. Als de netwerkverbinding in orde is, zal het Ethernet-lampje flikkeren.

Installatie

We installeren de homeplugs zoals de meeste mensen ze zouden gebruiken: om verbinding met het internet te maken op een plaats waar geen ethernet-kabel voor handen is. Nu we weten dat er software beschikbaar

1
2
Vorig artikelMultimediaal kookboek
Volgend artikelKleine, kleurrijke desktop pc van Dell

12 REACTIES

  1. Als ik game, disconnect ik elke keer, iemand een idee hoe ik dit op los? ik heb de mensen van sitecom gebelt maar kreeg een of andere flapdrol die volgens mij nog nooit een computer gezien heeft.. ik ben niet geweldig met computers dus als iemand het gewoon makkelijk uit kan leggen zo ik heel dank baar voor zijn..
    🙂

    Groetjes!

  2. Oplossing is omslachtig maar eenvoudig.
    Alle kastjes voorzien van een zelfde wachtwoord via gedownloade software.

  3. Adapters werken wel heb internet maar.
    weet iemand meschien hoe met lampje mode zit want die is blanco.
    ik heb adapters ge secure met encrypt  code van 64 bit en 3 sec knop ingedrukt  voor werking.
    (software van sitecom site)
    maar mode optie is mijn nog altijd een misterie.

  4. Je moet ook eerst een link maken met adapters.
    eerst doe je ze bij elkaar in de buurt in stopcontact dan druk knopje onder 10 sec in bij beide adapters.
    Tenslot wacht je 1 min dat lampje Homeplug volleedig brand bij beiden adapters dan unplug je van je stopcontact.
    en zet eentje bij je router of modem en andere aan je computer dan moet het werken.

  5. Niet kopen!!!! . zonde van je geld.Gebruikt een kabel,dat is een stuk goedkoper en werkt probleemloos.
    Support Sitecom.indien aanwezig .is waardeloos,ze weten het zelf ook niet.                                                                

  6. Ik had mij voorgenomen de beschreven Kit aan te kopen, maar als ik het zo lees, neem ik het eerder niet! Ik ben bedlegerig en ben niet bij machte even spontaan de deur uit te kunnen (mocht dat nodig zijn). De werking van internet en mijn contact met buiten is mijn alles, ik lig al sinds 2005 op bed.

    Ik heb ook nog een vraag. Ik heb een kabelmodem (en wil later nog een router aansluiten, mits dat lukt), maar heb altijd internet gehad via mijn ethernetkaart welke op mijn moederbord is gemonteerd. Nu wil ik eigelijk alleen maar een ongedraad netwerk creëeren en dacht zo’n kit aan te schaffen. Ik had al een ASUS WL-500g 802.11g Wireless Lan Router gekocht, maar dat lukte niet erg met de geleverde handleiding/software, cardbus + dongle (54Mbps) en het aansluiten, laat staan de werking…pppf.

    Wat is dat nou…. ik ben best wel software- en hardwarematig aangelegd, maar als de hanleiding niet meer informatie biedt dan is het erg waardeloos en geschikt voor de prullenbak…. eigenlijk voel ik mijzelf beetgenomen en het gekochte als weggegooid geld. Je denkt toch goede kwaliteit gekocht te hebben! Tegen de tijd dat het echt werkt is het verouderd en zijn er al snellere verbindingen mogelijk. De kit kost bij ons in Nederland 99 euro (www.sluitallesaan.nl, Internet, Homeplug)

    Maar de router moet als 1e geïnstaleerd worden, dan het (kabel)modem en dan de Kit (c.q. cardbus/dongel) voor een juist werkende internet verbinding. Heb ik voor een 2e computer een 3e Homeplug-adapter nodig?

    Wie kan mij beschrijven hoe ik wat moet aanleggen, ik werk nu nog met een laptop Win XP Prof SP3 + Firefox en kost eigenlijk Windows al jaren uit en wil overstappen op Linux/Ubuntu. Heb ik voor Ubuntu andere hardware nodig?

    Groetjes en bedankt voor enige hulp, 
    Ruudino I

    k ben open, eerlijk en oprecht naar mijzelf en anderen….!

  7. Beste Jeroen,
    Ik ben op het ogenblik bezig een Homeplug LH-513 blijvend werkend te krijgen, maar dat lukt niet echt.
    Bij mijn speurtocht op internet, kwam ik jouw probleem tegen en dat is eigenlijk ook ons probleem (denken wij).
    Als ik beide homeplugs in het stopcontact te stop, zien ze elkaar gelijk en op het mode lampje na is alles groen.
    Tijdens het internetten wordt het lampje oranje en internetten zeer zeer traag en stopt soms zelfs.
    We hebben Sitecom al gebeld en naar support een mail gestuurd, maar verder dan Antivirus en firewall uitzetten komen we niet.
    De homeplugs zijn voorzien van een password zoals beschreven het Diskidee artikel en dan ook de software geinstalleerd.
    Ik zie dat jouw probleem in augustus 2008 was, is dit al opgelost?
    Zo ja, kan je een tip geven waar het aan kan liggen?
    Groeten,
    Radjkapoer.
  8. Producten die op deze wijze afgeleverd worden moeten verboden worden. Wat een waardeloze toestand.
    De manual bestaat uit zes plaatjes. Geen uiteg wat de ledjes doen en wat het knipperen betekent.
    BIj mij deed niets het. Ik heb geen idee of de plugs elkaar zagen want ik weet niet hoe ik dat kan zien (oh ja geen manual)
    Via deze site de software kunnen vinden. Geen soelaas. In de hele verpakking en sitecom  is niets meer dan de zes plaatjes te vinden.
    Ik geloof best dat het product goed is. maar de oplevering is schandalig. Dit product gaat terug naar de winkel en Sitecom komt op de blacklist.
     
     

  9. Als de stroomgroepen volledig gescheiden zijn (zoals bij een recente, moderne elektrische installatie normaal het geval is) werkt het inderdaad niet. Deze oplossingen werken alleen op dezelfde stroomgroep. Soms (bij oudere installaties) kun je geluk hebben en werkt het toch, maar dat is niet de norm. Dat het dus bij jou niet werkt is "normaal".

  10. Ik ben nou al enige dagen bezig om de homeplug goed aan de praat te krijgen, maar dat lukt nog niet echt.
    Het lijkt erop dat als ik de homeplugs in dezelfde stroomgroep aansluit alles als een zonnetje werkt, maar als ik op een andere stroomgroep zit (bij mij thuis op een andere verdieping) werkt het soms wel en soms niet. Allereerst is dan het homeplug lichtje op de plug die mijn PC verbindt met het stroomnet niet meer groen, maar soms oranje, zelfs rood. De status melding bij de LAN verbinding zegt dat er geen netwerk adres verkregen kan worden. Zegt mij helemaal niets..!;-(
    Ik kan ook nergens een goede handleiding vinden. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is..?
    Gr. Jeroen Mulder

  11. Ik ben te snel geweest, heb net nog zitten spelen met instellingen (Router weigerde connecties wanneer MAC adres niet bekend was, en blijkbaar had ik mijn laptop nog niet met draad aangesloten), dus ik neem mijn woorden terug, het werkt inderdaad, en biedt voor mij de perfecte oplossing, omdat ik geen kabels voorzien heb op mijn zolden, maar wel electriciteit.

  12. Ik heb de Homeplugs na het lezen van de review gekocht, en ben er meteen mee aan de slag gegaan. De grap is dat beide plugs mekaar wel zien over het electriciteitsnetwerk, maar dat ik er niet in slaag een internet verbinding te leggen. Ik heb dit geprobeerd via mijn Router en via de VDSL router dat Belgacom me geleverd heeft, resultaat is telkens hetzelfde, ik krijg een default IP adres, en dus geen verbinding tussen de doosjes (is wel de eerste keer dat ik deze installeer). Wanneer ik een support vraag hierover stel, krijg ik het antwoord dat ik het wachtwoord tussen de kastjes opnieuw moet instellen. De meegeleverde software is inderdaad beneden alle peil (zelf downloaden op de site, maar dat hadden jullie al aangegeven), en niet echt mogelijkheden om het geheel in te stellen. Ik ben dus eigenlijk een beetje teleurgesteld in het product, en stel me dan ook de vraag of de producten van D-Link of devolo geen betere koop hadden geweest.

Reacties zijn gesloten.