Voor weinig geld een snelle externe harde schijf bouwen

2
232

Een externe harde schijf kun je zelf bouwen met een zogenaamde enclosure kit, ook wel gekend als case. Tegenwoordig kan je kiezen uit diverse soorten cases, met netwerk-, USB- of zelfs eSata-aansluitingen. Hier testen we de MD-207, een nieuwe case van Sitecom met USB 2.0 en eSata aansluiting. eSata levert een aanzienlijke snelheidswinst op tegenover USB, maar je pc moet natuurlijk wel over een eSata-aansluiting beschikken.
Sitecom MD-207
In de Sitecom MD-207 doos treffen we naast de case zelf, een voedingsadapter, een USB 2.0- en een eSata-kabel en reclame- en garantieformulieren aan. Zelfs de schroefjes om de harde schijf te monteren zijn bijgeleverd. Verder is ook een CD-ROM met handleidingen en Acrobat Reader 8.0 aanwezig. Ook een Nederlandstalige handleiding staat op de cd-rom.

Aansluiten schijf
De case komt zonder schijf, dus je moet nog een eSata-schijf kopen. Reken op ongeveer 80 euro voor een exemplaar van 500 GB. Om een schijf te monteren moet je eerst de behuizing openen. De schroefjes waren in ons testexemplaar niet aangebracht op de case, maar zaten meegeleverd in een zakje. De case kan je dus gewoon uit elkaar schuiven na aankoop.
Als je nu de uitgeschoven aansluiting bekijkt, zie je dat dit één enkele blok is, waarin zowel de eSata voeding- als de eSata data-aansluiting verwerkt zitten. Het volstaat dan ook om deze gewoon in elkaar te schuiven. Je moet wel opletten dat je dit voorzichtig doet, want de de eSata-aansluiting heeft als nadeel dat die vrij gevoelig is voor breuken.

1
2
3
4
Vorig artikelIdeeën voor milieuvriendelijke draadloze telefoons
Volgend artikelBescherm je kinderen tegen risico’s op internet

2 REACTIES

  1. 3,5-inch schijven verbruiken over ’t algemeen te veel om een interne voeding te voorzien, die dan door USB wordt aangedreven: de pc of notebook kan dat niet "trekken". Met 2,5-inch schijven is dat wel mogelijk, zie onze recente test. Maar ook daar moet je soms twee USB-kabels aansluiten: een voor de data en een voor de stroom (hangt af van het moederbord).

  2. Een goede review over een onderwerp dat ik zelf al jaren zelf doe.
    Er is een opmerking, waarom zijn de meeste van deze dozen met een externe voeding ?
    Een interne vind ik beter daarom zijn de meeste bij zulke en je gebruikt een normale voedingskabel zoals voorde pc.
    Wanneer je dan naar vrienden gaat moet je niet het voedingsblok enz meeslepen maar enkel de "Externe HD"
    Bijna iedereen heeft wel een extra kabel in huis alsmede zo"n USB kabel.

    Jay.

Reacties zijn gesloten.