Computermuis met eigen geheugen

0
114

Computermuizen blijven evolueren, dat bleek al uit onze test van de Logitech MX Air "luchtmuis". Ook Microsoft pakt uit met nieuwe muizen. Vandaag testen we de Microsoft Mobile Memory Mouse 8000, die wordt geleverd met een geheugenstick die tegelijk dienst doet als muisontvanger.
Microsoft Mobile Memory Mouse 8000
Het vernieuwende van de Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 zit hem niet zozeer in het ontwerp van de muis zelf, als wel in de USB-stick met ontvanger: die doet immers tegelijk ook dienst als USB-geheugenstaafje met 1 GB geheugen. Dat idee is even simpel als briljant: mensen die veel onderweg zijn, hoeven nu maar één "staafje" meer mee te nemen en kunnen dat dan tegelijk gebruiken als muisontvanger en als verwisselbaar geheugen.

Accu
De Mobile Memory Mouse 8000 is oplaadbaar (via een verwisselbare NiMH-accu). Ook daar heeft Microsoft iets leuks op gevonden. Je hoeft namelijk geen voeding mee te sleuren. Een dun kabeltje volstaat: dat klik je magnetisch vast op de achterkant van de USB-stick en op de onderkant van de muis en zo laad je dan de muis via de USB-poort op.

Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 magnetische kabel

Vijftien minuten opladen volstaan om een dag te werken; vijf uur opladen volstaan om de accu volledig te vullen. Vergeet je het kabeltje of raak je het kwijt dan is er nog niets verloren: omdat de accu verwisselbaar is kun je gelijk welke AA-batterij gebruiken om de muis aan te drijven.
Een ledje bovenop de muis begint rood te branden wanneer de accu bijna leeg is en oscilleert groen tijdens

1
2
3
Vorig artikelSterke wachtwoorden moeilijk te onthouden
Volgend artikelSmartphone met HSDPA-technologie en touchscreen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.