Een veelzijdig product dat blijft verbluffen

0
89

OCR (Optical Character Recognition) is al een tijdje “volwassen” geworden. Sinds kort ligt OmniPage versie 16 van Nuance (het vroegere ScanSoft) in de winkel. Kan er nog veel verbeterd worden aan dit OCR programma? DiskIdee bekijkt OmniPage Professional 16 van dichtbij.
Nuance OmniPage 16 Professional
Het doel van OCR (Optical Character Recognition) is eenvoudig: je leest een artikel in een boek of tijdschrift en je wilt de tekst in je tekstverwerker verder gebruiken. Natuurlijk kan je de tekst integraal overtypen, maar het is toch veel handiger om het artikel op je scanner te leggen waarna het beeld door een OCR-programma omgezet wordt in bewerkbare tekst. Drie aspecten zijn hierbij van cruciaal belang: nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksgemak.

De installatie
De software op de computer zetten is kinderspel, maar naast het ingeven van de sleutel moet je het programma ook nog eens activeren. Vervolgens moet het programma geoptimaliseerd worden voor het werken met jouw scanner, waarbij je gelukkig geholpen wordt door een wizard. Alleen is het niet altijd even duidelijk wat die nu precies van je wil. Al bij al ben je daar toch wel een kwartiertje mee zoet.

Via een wizard wordt je scanner geoptimaliseerd voor OmniPage

De interface
Wanneer je OmniPage 16 start, krijg je de keuze uit drie verschillende interfaces:

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKleurenprinter met LED-technologie voor werkgroepen tot vijf mensen
Volgend artikelVeelzijdige video- en fotocamera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.