Film, foto’s en muziek op verplaatsing

0
69

Draagbare dvd-spelers zijn echte draagbare entertainmentsystemen waarmee je ook muziek, foto’s of internetvideo’s kunt beluisteren en bekijken, zowel onderweg als in de auto. We vergelijken de LG DP271 met de Philips PET835. Die laatste heeft als extra zelfs een ingebouwde digitale tv- en radiotuner.
Philips PET835 en LG DP271
De LG DP271 is niet veel groter of zwaarder dan een kloeke paperback. Zonder accu weegt hij 730 gram, met accu 942 gram. De Philips PET835 is even hoog en dik als de LG, maar wel ongeveer vijf centimeter langer. Deze draagbare dvd-speler heeft een niet-verwisselbare accu en weegt 1025 gram. Bij de LG DP271 is de Lithium-polymeer accu wel verwisselbaar: ze klikt vast op de onderkant van de speler en steekt ongeveer twee duimdiktes uit aan de achterkant.

Laadmechanisme en scherm
De LG is heeft een traditioneel laadmechanisme met klep. Bij de Philips schuift de cd- of dvd- in een gleuf aan de zijkant van het apparaat.
Het TFT-breedbeeldscherm scherm van de LG DP271 heeft een diagonaal van 7-inch; dat van de Philips PET835 is 8,5-inch groot. Beide schermen hebben een identieke resolutie van 234 x 480 pixels.
Het scherm van de LG draait 180 graden om de eigen as en kan ook volledig worden in- en uitgeklapt. Bij de Philips beslaat het scherm bijna de volledige voorkant van de speler. Het kan niet worden uitgeklapt, maar aan de achterkant zit wel een uitklapbare voet waarmee je de speler zoals een fotokader recht kunt zetten. De LG kan door zijn ontwerp gemakkelijker op een schoot worden gebruikt; de Philips zou je plat op je schoot kunnen leggen, maar dan krijgt je al snel last van nekkramp.

Automontage
Bij beide spelers wordt materiaal meegeleverd om ze op de achterzijde van een autozetel te monteren. Bij de LG DP271 kan het draagtasje op een ingenieuze manier worden omgetoverd tot een stabiel ophangsysteem dat via riemen wordt bevestig aan de achterzijde van een autozetel. De dvd-speler past compleet met batterij stevig in dit ophangsysteem. Het scherm ligt dan plat op de dvd-lade. Het blijft mogelijk om onderweg van cd of dvd te wisselen, al moet dan wel even een stoffen band worden verschoven om de klep te kunnen openen.
Bij de Philips PET834 wordt een montagekit meegeleverd waarmee de speler kan worden bevestiging aan de hoofdsteun. De speler wordt hieraan stevig vastgeschroefd. Dit systeem is iets steviger dan dat

1
2
3
4
5
Vorig artikelGoedkoper en sneller internet in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Louvain-la-Neuve
Volgend artikelKatholieke Hogeschool Kempen neemt uitdaging Intel aan
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.