Muziek ‘stroomt’ draadloos door het hele huis

5
97

Creative introduceerde onlangs de Xmod Wireless, een systeem om muziek vanaf je computer draadloos te streamen naar één of meerdere X-FI Wireless Receivers die je in andere kamers van het huis kunt installeren.
Creative Xmod Wireless
Voor onze test ontvingen we de Xmod Wireless met één X-FI Wireless Receiver, maar het systeem kan tot vier Receivers bevatten. Zowel zender als ontvangers hebben hetzelfde uitzicht: een glazende behuizing in zwarte kunststof met een opvallend grote volumeknop met een LED-ring die blauw oplicht eenmaal dat je de Wireless toestellen hebt geïnstalleerd. De Xmod Wireless zender dien je als eerste aan te sluiten op je computer. De X-FI Wireless Receivers zijn ontvangers die je in een andere kamer kunt opstellen en waarop je luidsprekers dient aan te sluiten.

Zenden
De Xmod Wireless is eigenlijk een externe Xtreme Fidelity (X-FI) geluidskaart die je via een USB-to-mini-USB kabel met je pc of notebook verbindt. Je hoeft geen extra software te installeren. De Xmod Wireless is volledig plug-and-play en betrekt zijn stroom via de USB-verbinding. Creative levert wel een stroomkabel mee, want als je de Xmod Wireless niet wil gebruiken met je pc, maar met een mp3-speler of andere muziekspeler, dan moet het apparaat voor de nodige stroom wel aan een stopcontact. Je verbindt een extern audio-apparaat via een lijn uit-aansluiting. Creative heeft trouwens ook een Xdock, een Xmod Wireless met een docking station voor de iPod.
Wij verbonden de Xmod draadloze geluidskaart met onze pc en koppelde ze aan onze stereo-installatie. In minder dan geen tijd schalde de muziek uit onze luidsprekers. Je opent de mediaspeler die je gebruikt

Creative Xmod Wireless Receiver

Creative Xmod Wireless

op je computer en met de meegeleverde afstandsbediening kun je de Xmod Wireless aan- of uitzetten, het volume regelen, de muziek onderdrukken, vooruit- of achteruitspoelen, herhalen of willekeurig afspelen. Terwijl we deze tekst aan het tikken waren in Word, maakten we ook gebruik van de

1
2
3
4
Vorig artikelNetwerkopslagoplossing in een compacte behuizing
Volgend artikelStromend water
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Beste VOODOOS!L,
    Windows XP / sitecom usb stick herkent de MBR-100 bij mij wel, maar connecten lukt niet echt.
    Wat kan er nog mis zijn ?
    mvg.
    Wim

  2. Welke Bluetooth USB stick moet ik dan gebruiken om met de MBR-100 te communiceren? Mijn BlueSoleil dongle in ieder geval niet….

  3. @ Dirk.
    en hoe komt het geluid dan op je stereo?
    I-mac + I-tunes ===== (draadloos)====> stereo  ??
    De Sony oplossing lijkt mij prima

  4. Ik gebruik zelf de Sony-Ericsoon MBR-100 Bluetooth Music Broadcast. Deze maakt het mogelijk om via bluetooth (A2DP) draadloos muziek te streamen naar je Hifi. Het toestel bestaat enkel uit een zeeeer klein bluetooth ontvangertje, die gewoon aan een stereoinstallatie kan gekoppeld worden (3,5" stereo hoofdtelefoon aansluiting). Er zit zelf een lithium batterij (8u) in zodat je niet verplicht bent om de meegelverde adapter continu te gebruiken. Pc met ingebouwde bluetooth heeft dus enkel dit apparaatje nodig, voor andere pc’s kan je een klein bluetooth USB stickje kopen (minder dan 20euro). al bij al zeer tevreden over deze MBR-100. kost minder dan 70 euro. ik kan zelfs vanaf mijn PDA muziek naar mijn hifi streamen. Lijkt mij veel interessanter dan deze lompe en dure oplossing van Creative, waarbij je verplicht bent om steeds op netstroom te verbinden.

  5. …en dan te weten dat dit al jaren gewoon standaard aanwezig is in elke Mac met iTunes en een Airport kaart (die er ook gewoon standaard in zit)…

Reacties zijn gesloten.