Sony rust digitale spiegelrelfexcamera uit met HDMI-aansluiting

0
52

Een jaar gelden presenteerde Sony met de Alpha DSRL-A100 zijn eerste spiegelreflexcamera. Nu kondigt het een nieuwe SLR-camera aan met heel wat nieuwigheden, zoals een nieuwe 12 megapixel CMOS sensor.
Sony Alpha A700
Een jaar na de Apha DSLR-A100 komt Sony met een nieuwe Alpha spiegelreflexcamera. Sony nam de fotocameradivisie over van Konica Minolta en de nieue Alpha DSLR-A700 is de vootzetting van de Dynax 7D, die we in dit artikel uitvoerig bespraken. De A700 heeft een nieuw ontwikkelde Sony 12.24 effectieve megapixel Exmor CMOS sensor met Analoog-naar -Digitaal-conversie op de chip en een nieuwe high-speed BIONZ processor met RAW ruisonderdrukking. De magnesium body is bestand tegen stof en vocht. De optische beeldstabilisatie gebeurt in de camerabody. Nieuw is ook de "Quick Navi"-functie waarmee je snel camera-instellingen kunt oproepen door middel van een joystickje. Sony rustte de A700 uit met een nieuw 3-inch Xtra Fine LCD-scherm dat 920.000 pixels biedt, wat het hoogste ooit is volgens Sony in een spiegelreflex. Het scherm kreeg ook een speciale anti-reflectieve coating. Er is ook een nieuw RGB histogrammodus. Een Live View-functie, die aanwezig is bij veel van de meest recent aangekondigde spiegelreflexcamera’s, ontbreekt evenwel. Sony voorzag een HDMI-uitgang op de A700 zodat beelden op een Full HD televisie ook in High Definition kunnen worden weergegeven. De Sony Alhpa DSLR-A700 is te koop vanaf november. De body kost € 1.399, terwijl een kit met een 18-70 groothoeklesn € 1.499 kost.

Update 31/01/2008:
Stef Vanschoubroek heeft de Sony Alhpa DSLR-A700 inmiddels grondig getest. Zijn testverslag kun je hier lezen op DiskIdee.

Adviesprijs

– Sony Alpha DSRL-A700: € 1.399 body
– Sony Alpha DSRL-A700: € 1.499 body body + 18-70 mm wide angle
Vorig artikelPaint Shop Pro: nieuwe versie
Volgend artikelHome cinemasysteem met luidsprekers in de vorm van een champagneglas
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.