Aldi: verschillende aanbiedingen in België en Nederland – Deel 2

49
330

In het grensgebied België/Nederland wonen heeft zo zijn voordelen. Medicijnen, Coca Cola en een Aldi (Medion) Notebook koop je in Nederland, maar brandstof, vuurwerk en een Aldi (Medion) desktop pc in België. Beide computers zijn te koop vanaf woensdag 5 september 2007. In dit deel 2 bekijken we de Belgische aanbieding, in deel 1 bekijken we de Nederlandse.
Aldi Medion MD 8829 desktop pc
Terwijl je bij Aldi Nederland kan je vanaf 5 september voor 699 € een notebook kunt kopen, ligt bij Aldi België in dezelfde periode voor 499 € een desktop pc in de rekken: de Medion MD 8829. Op het eerste zicht lijkt die pc sterk op de MD 8824 die twee maand geleden in Nederland te koop was en waarover we toen op deze website ook berichtten, maar schijn bedriegt.

De MD 8829 kost 100 € minder dan de twee maanden geleden in Nederland aangeboden MD 8824. Voor net geen 500 € krijg je nu een pc met als hart een AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 5000+. Deze werkt op 2,6 GHz en heeft 1024 K L2 Cache. Het is zeker niet de het nieuwste van het nieuwste bij de processors, maar anderzijds is het toch ook niet het kneusje dat ergens achterin de la is blijven liggen.

In de reclame schuwen Aldi en Medion de superlatieven niet, op het belachelijke af.
Zo werd voor de geïntegreerde grafische kaart gekozen voor de ATI Radeon Xpress X1250, en de begeleidende tekst luidt "De geïntegreerde ATI-videokaart is de optimale keuze als u van state-of-the-art spelsoftware en uiterst gedetailleerde multimedia-toepassingen van topkwaliteit wilt genieten". Kom nou, deze kaart – je gaat ze vaak terugvinden als de Mobilty Radeon X1250 – is weliswaar gebaseerd op de X700 Design, maar met minder Pixel- en Vertexpipelines. Gamers zullen hier niet bepaald wild van zijn.

Meegeleverde accessoires

Bovendien heeft deze grafische kaart geen eigen geheugen, maar snoept ze dat af van het gewone werkgeheugen. Dat is slechts 1024 MB DDR2 SDRAM (533 MHz 64 Bit en Dual Channel Mode, beide geheugenbanken bezet). We stellen ons toch vragen bij de prestaties van een systeem met 1024 MB geheugen, Windows Vista Home Premium als bedrijfssysteem en de gebruikte videokaart. Ter vergelijking: de MD 8824 van 2 maanden geleden had als videokaart een Nvidia GeForce 8400 GS met 128 MB DDR2 Memory en bovendien 2048 MB werkgeheugen.

De MD 8829 is ook voorzien van een "Gigantische opslagcapaciteit op harde schijf: 360 GB SATA harde schijf met 8 MB Cache & 7200 rpm". Nog zo’n misplaatste superlatief, 360 GB is best in orde, daar niet van, maar gigantisch is toch wel iets anders.
Voor het "Grenzeloos televisieplezier" heeft deze pc niet alleen een analoge TV-tuner, maar ook een digitale DVB-T tuner meegekregen.

De verdere eigenschappen van de MD 8829 zijn zowat identiek aan deze van de Nederlandse MD 8824. Als één van de grote pluspunten stippen we hierbij de mogelijkheid aan om de capaciteit van de harde schijf eenvoudig uit te breiden, daarvoor is de MD 8829 bovenaan voorzien van een ligplaats voor de externe harde schijf HDDrive2Go van Medion. Hopelijk wordt deze dan ook te koop aangeboden!
Verder is er het uitgebreide softwarepakket, waaronder de nieuwe versie 9.0 van Microsoft Works en een proefversie van het volledige Microsoft Office 2007 pakket (60 dagen).

Op de volgende pagina vind je de technische fiche van de MD 8829.

1
2
Vorig artikelAldi: verschillende aanbiedingen in België en Nederland – Deel 1
Volgend artikelCamera die je bedient met een interactief LCD-scherm
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

49 REACTIES

  1. Ik had ook het probleem met de harde schijf ik heb dezelfde van seagate maar nieuw ingeplaatst en het probleem is opgelost , geen geratel meer en nog beter vista prestatie is nu 5.9 voor schijf. Dus de harde schijven zit bij medion een fabricagefout .

  2.  
    hallo iedereen
    heb me ook deze pc aangeschaft daar mijn oude aan vervanging was , ik speel nu wel praktisch geen spellekes
    ( mijn oude kon toch geen recente goede spellen aan en ik heb een xbox voor de jongens )
    maar de oudste moet zo nu en dan reeds eens iets opzoeken op het net en als beloning installeerde
    ik dtm3 > enkel na opstarten van het spel staat het gamescherm een beetje te veel naar rechts
    (km en laps staan maar half op het bureaublad , zou dit van de video instellingen van de kaart komen ?
    anders is het een goede pc maar de vistaversie die erop staat is in het frans , wat niet op de doos vermeld
    staat en voor mij eigenlijk geen probleem , enkel de vrouw en de jongste kunnen geen frans .
    is er een mogelijkheid dit aan te passen dat die in het nederlands staat ?
    of moet ik die formateren en een vista nederlandse licentie halen in de winkel ( maar wat dan met de drivers
    van alles die nu reeds geinstalleerd is ( scherm / geluid / tvkaart / cdrom en al wat ik nog vergeet )
    mijn vorige was selfmade maar met enige problemen qua installatie en een millenium erop , nu is het dus een
    gekochte pre-installed computer
    alvast bedankt voor jullie hulp en reacties.

  3. Hallo daar, hopelijk kunnnen jullie mij ook helpen. Het betreft de harde schijf, zij maakt constant een brom geluid of geluid van iets op te vinden. Soms kan het heel erg zjn. Een ding is zeker, het is daardoor geen stille PC. Weet iemand raad hiermee?? Verder zijn er geen problemen?
    Thx, Jan

  4. Hallo Jozef,
    Bedankt voor je reactie. Ik heb het een en ander opgezocht.
    Systeem model7091, Bios phoenix awardbios v6.00pg, Cpu Intel r pentium 4 cpu 3.20 Ghz (2cpu’s)????,
    Geheugen 1024 MB Ram, Videokaart Ati X740XL/Direct X 9.0C 4.09.0000.0904.
    Ik hoop dat je me een goed advies kunt geven en nieuwe pc kost al gauw 1250/1500 euro.
    Bedankt, Ron Rooijakkers

  5. Beste Ron, ik kan niet terugvinden welke processor er in jouw Medion steekt, maar als hij meer dan enkele jaren oud is loont het m.i. niet de moeite een dure grafische kaart te monteren en spaar je best voor een nieuwe machine die de nieuwste games wel aankan.

  6. Ook ik heb deze pc staan, om een propere vista te verkrijgen heb ik aan de hand van de bijgeleverde vista DVD en drivers CD de computer geherinstalleerd.  Alles werkt prima, behalve de tv kaart, die geeft een signaalverlies aan.  Met het signaal is echter niets mis. Alles heeft trouwens met de  Aldi build prima gewerkt.  Conclusie is dus ergens een driver probleem. Ik heb echter al de laatste  ATI catalyst drivers, Avivo driver geinstalleerd. Alsook de ATI south bridge driver. Voor de tv kaart van creatix ben ik eveneens de laatste driver gaan afhalen. Windows update heeft alles geinstalleerd. Echter zonder resultaat. Bij opstarten van het media center wil de live tv niet meer werken. Aangezien de tv kaart hiervoor wel werkte weet ik dat ze niet defect is. Heb eveneens mijn kabelsignaal al getest en dat is ruim dan voldoende. Zijn er hier nog die vista hebben geinstalleerd en die problemen hadden met de tv kaart. En het belangrijkste dan, heb je het kunnen oplossen. Indien ja, dan zou ik graag weten wat de oplossing was.

  7. Hallo,
    ondertussen gevonden hoe de klep opengaat, was te voorzichtig om iets kapot te maken. Blijkbaar was er een knop juist onder de klep voor een eventuele extra CD/DVD drive. Hadden toch mogen vermelden. Eénmaal je het weet, geen probleem. Blijft nog probleem lawaai harde schijf + bijkomend werking Easy File Transfer kan beter m.a.w. bestandoverdracht gaat niet van oude PC onder XP met Intel processor en de Aldi pc die een AMD heeft! Opletten dus. Ben op zoek naar andere mogelijkheden. Iemand een tip?
    Jan

  8. Hallo allemaal,
    Ik heb een pc van de aldi, een ouder model denk ik?. Nu heb ik  een probleem, de spellen die nu op de markt komen kan ik niet meer spelen. (de videokaart wordt niet ondersteund) Nu is mijn vraag is het mogelijkom een andere kaart te monteren. XFX g-force 6800 gts xxx/ XFx g-force 8800 gts.een nieuwe videokaart kost al gauw 250/500 euro. Is het wel verstandig om zo’n dure kaart te monteren omdat de processor, het geheugen, eigenlijk alles dan al wat verouderd is. Kan iemand mij hierover adviseren…….
    Gr. Ron

  9. Besten,
     
    heb zoals jullie ook de aldi pC gekocht enkele weken terug de MD8829, nu pas de tijd gehad om alles te installeren. Eerste indruk, Vista werkt fantastisch, harde schijf maakt veel lawaai een soort rondraaiend gebrom. Verder krijg ik de klep niet open vooraan voor toegang USB, firewire, md/sd/mmc- kaarten en dergelijke. Cd/dvd is geen probleem. Kan iemand mij helpen? Wat doe ik met lawaai harde schijf?
    Thx.
     
    Jan

  10. zit met hetzelfde probleem om die audio-drivers te installeren onder XP.
    heb zowel de drivers vanop de bijgeleverde support-cd geprobeerd als ook de link naar de website gegeven door Paulus.
    ik blijf met gele uitroeptekens zitten in apparaatbeheer bij Audio device on high definition bus en bij multimediacontroller.
    heeft er iemand ondertussen al een oplossing gevonden????

  11. @ TopCyber #37: Wees gerust, het zeker niet de leeskop die tegen de schijfoppervlakte slaat – dat zou ondmiddellijk een defecte schijf opleveren – maar waarschijnlijk de arm waarop de leeskoppen zitten die terug naar zijn rustplaats gaat en daarbij tegen en pal slaat. Vandaar dat het tool geen foutindicatie geeft, want in feite is er niets defect en wordt er niets beschadigd. Ik heb toevallig ook zo’n HD die dat al jaren doet als ze warm wordt. Toegegeven, het is een vervelend geluid. Maar Medion verplichten ze te vervangen zolang ze niet echt defect is – ik twijfel daaraan.

  12. @Nejmi #35 – 36: Wij hebben geen MD 8829 in huis, dus ovver de maximale grootte van de videokaart is het moeilijk zomaar een uitspraak te doen. Normaal gaat dat met een 8600 GT geen problemen opleveren, omdat die kaart niet abnormaal dik is. Maar ik vind ze wel gevaarlijk zwaar voor een voeding van 300 W – zo misschien nog net kunnen…

  13. Paulus,

    Ik heb contact opgenomen met de technische dienst van Medion en ze wisten te bevestigen wat ik al vermoedde. De harde schijf is kapot of toch bijna kapot.
    Bij het runnen van dat tooltje voor het testen van seagate-schijven gaf hij GEEN foutmelding op, maar je hoort wel degelijk af en toe de koppen tegen het schijfoppervlakte slaan.

    Technische dienst van Medion geeft toe dat er niets in in de haak zit met die harde schijf.  Maar ze vinden het nog niet noodzakelijk om de harde schijf te laten vervangen, wat ik wel vreemd vind. Kan ik hen niet VERPLICHTEN om een nieuwe harde schijf te bezorgen?

  14. maar in de md 8829 kan ik ook een zware voeding laten plaatsen voor rond de 50 euro ?Is er ook iets met de grote van de videokaart ?(dat de kast bv te klein is)
     

  15. @ Nejmi: ik vrees dat ik je moet teleurstellen: ik heb geen idee welke voeding dat is of welk vermogen ze kan leveren. Gezien de 8600 GT toch wel een stroomslurpertje is, zou ik persoonlijk ook een zwaardere voeding steken. Vergeet immers niet dat heel wat externe USB apparaten zich via de voeding van de pc opladen zoals MP3 spelers, maar ook luidsprekerboxen en zelfs scanners belasten de voeding. Je kunt het ook uitproberen, waarschijnlijk springt er dan wel ergens een zekering als je te ver belast.

  16. @ Ivan #31: Dat een harde schijf veel werkt ook al doe jij niets, is niet abnormaal. Nakijken of je vuilbakje niet te vol zit, nieuwe anti-virus definities, automatische updates, swappen… dat gaat allemaal via de harde schijf. Dat tikken is wel minder normaal, ik vermoed ofwel een temperatuurprobleem, ofwel de arm met de leeskoppen die terug naar zijn parkeerplaats gaat. Het beste wat je kunt doen, is een diagnostic loslaten op je harde schijf. Dat was een Seagate geloof ik? Ga dan eens naar de website van Seagate, downloads, en zoek daar naat SeaTools for Windows (of klik ineens op deze link). Bij Maxtor is dat trouwens dezelfde Internetpagina, maar het tool heet daar PowerMax. Western Digital heeft iets soortgelijks. Als dat tool OK zegt, des te beter, geeft dat een fout, dan print je die uit en heb je ineens iets in handen voor de hersteldienst.

  17. Een vreemd voorval met mijn MD 8829.

    Bij het eerste gebruik viel het mij al op, maar nam er nog niet echt kennis van. Op geregelde momenten bij druk schijf-gebruik durft deze af en toe een vreemde klank produceren, nl. een harde tik die je best kan vergelijken met een mes dat je tegen een eetbord slaat. En ook is de harde schijf constant aan het werken.

    Zou dit een defecte harde schijf kunnen zijn?

    Ivan

  18. @ Nejmi: ho ho, niet openmaken! De kast natuurlijk wel, en de power supply zit daar meestal in vastgeschroefd met 4 vijsjes die vaak langs de buitenkant zitten. Op die blikken doos staat mogelijk een typenummer dat het vermogen verraadt , bvb. een PS202-1S is 200 Watt, een PS423 is 400 Watt. In mijn Medion (ouder model) zit een 250 watt. Dat is te weing voor een 8600 GT, daarvoor kan je best 350 Watt of meer voorzien.

  19. Ja ik heb de pc 1 week geleden gekocht ,maar waar kan ik die info vinden want er staat niks op de case vermeld.
    Als ik het vind laat ik het weten

  20. @ nejmi: Ik weet niet welke voeding er in zit, maar aangezien deze pc een budget-model is, gaat daar zeker geen geweldige voeding met veel reserve insteken. Maar blijkbaar bezit je de pc: vijs die voeding er even uit (4 vijsjes), dat zal daar toch wel ergens op vermeld staan? (en laat het ons hier dan weten, nuttig voor andere lezers).

  21. Goedendag weet iemand mischien hoeveel watt de voeding is want ik wou er een 8600 gt inpleuren.
    Dank bij voorbaat.

  22. Daar zou ik aan toe willen voegen dat je op het moment dat je een Medion PC koopt je vantevoren duidelijk ingelicht word waar het pakket uit bestaat.
    Medion verkoopt een compleet systeem en een PC zonder besturingssyteem is geen compleet systeem. Als je geen Vista zou willen moet je een PC aanschaffen zonder OS.

  23. @ Frank vdB #23: Koppelverkoop is inderdaad een juridisch begrip, terwijl Pakketverkoop uit de zakenwereld komt. Ik weet niet of het onder die naam ook bekend is in de juridische wereld. Vergeet toch niet dat het meegeleverde OS een OEM versie is (Original Equipment Manufacturer, alleen te koop samen met de hardware maar stukken goedkoper). Moest Aldi een "lege" pc verkopen zonder OS, dan zouden de klanten afzonderlijk een veel duurdere Retail-versie van een OS moeten kopen. Jij bent blijkbaar fan van Ubuntu, prima en goedkope keuze overigens, maar de meeste klanten zouden toch kiezen voor Vista. Retailprijs Premiumversie: 329 €, en dan spreken we nog niet over al de andere meegeleverde software. vandaar de in mijn ogen logische keuze van Aldi. Natuurlijk zouden ze ook pc’s mét en pc’s zonder OS kunnen aanbieden, maar ik betwijfel zelfs of het prijskaartje zoveel goedkoper zou uitvallen.

  24. Het gaat er helemaal niet om dat de producten (n)iets met elkaar te maken hebben.
    Het gaat hier om de *gedwongen* verkoop van twee producten. Ik koop een PC zonder voor Vista te willen betalen. Nergens kun je een merk-PC kopen zonder tegelijk ook het een of andere besturingssysteem van Microsoft te moéten kopen. Je hebt het over “pakketverkoop”. Dat begrip is nieuw voor mij. Is het terug te vinden in de wetgeving? Ik koop een computer van Medion, ik begrijp niet zo goed wat Microsoft daar ongevraagd komt doen. Ze hebben me namelijk niet *gevraagd* of ik dat peperdure, voor mij nutteloze besturingssysteem wel wil. Ik zie hier een groot probleem waar veel IT’ers zeer licht over gaan. Zo van: weer zo’n Linux-fanaat-en-Microsoft-hater-in-één. Laat ik mezelf duidelijk maken: ik gebruik zowel Linux als Windows naast mekaar. Het is mij om een essentieel recht te doen: het recht om te kiezen wat ik koop. Ik wil Medion, geen Microsoft. Het een heeft niets te maken met het andere. Wat de inbraak betreft (ze hebben naast computermateriaal overigens ook drie digitale camera’s en de Hyundai Santa Fe van mijn vrouw mee): “vrolijk verder werken” met mijn PC en met “mijn licentie” zal er voor de smeerlappen niet inzitten. Ik draaide op die oude Medion namelijk Ubuntu.

  25. @ FrankvdB #21: Ho Frank, je moet een verschil maken tusen koppelverkoop en pakketverkoop. Bij koppelverkoop handelt het zich om 2 producten die niets met elkaar te maken hebben, bjvoorbeeld een pc en 24 flessen wijn. Bij pakketverkoop zijn het zaken waarvan je kunt zeggen "vormt 1 geheel met", bijvoorbeeld een pillamp + een set batterijen – hoewel je de batterijen ook afzonderlijk kunt kopen. Bij de pc + Vista is dat ook duidelijk het geval. Natuurlijk mag een winkelier ook pc’s verkopen zonder OS, maar dat hoeft niet. Je kunt het ook zo bezien: de dief heeft niet alleen je pc, maar ook alle software die erop staat gestolen, want waarschijnlijk werkt die nu vrolijk met jouw licentie. Die is dus in gebruik, dus kan je die toch niet opjnieuw gebruiken!

  26. Ik heb een groot probleem met het feit dat je verplicht bent om te betalen voor Vista als je een merk-PC koopt.

    Hoe groot is de kans dat Aldi Vista terugbetaalt? Dit is immers pure koppelverkoop. Banken zijn hiervoor al veroordeeld geweest, ik neem dat er (nog) geen precedenten zijn in IT-land?

    Ik wil Ubuntu Linux op mijn nieuwe Medion. Mijn vorige is gestolen. Was heel tevreden over die PC, echt muisstil.

  27. @incog: Nee, een radiator of andere extra koelsystemen zijn zeker niet nodig want geheugenlatjes produceren geen warmte.

  28. @ topcyber #17: ja hoor Ivan, dat cijfer 800 is de maximum snelheid waaraan de latjes mogen werken. Een 800 waar in feite 667 al voldoende is kan geen kwaad, maar omgekeerd, een 667 zetten waar 800 thuishoort is vragen om problemen. Ter info: DDR2-800 komt overeen met PC2-6400.

  29. Paulus,

    Ook ik heb een Medion MD 8829 aangeschaft. Bij het nakijken van mijn geheugenlatjes kwam ik tot de constatatie dat er 2 latjes PC2-5300 in zitten van elks 512 MB, wat overeenstemd met 2 keer DDR2-667.

    Is het dan mogelijk om er 2 latjes DDR2-800 in te plaatsen van elks 1 GB?

    Ivan

  30. @ incogn2 #15: Met geheugenuitbreidingen zit je inderdaad in een grijze zone qua garantie. De pc moet dan in zijn oorspronkelijke toestand zijn – maar’ tot waar loopt dat? Extra geheugen? Extra harde schijf? Extra PCI kaart? Waarschijnlijk moet je een loodje verbreken wanneer je de pc open doet, en dan zou men kunnen claimen dat de waarborg vervalt. Juridisch houdt dat geen steek, want ze maken reclame met "vrije sloten" waar je niet aan kunt zonder de pc te openen. Hoe dan ook, wanneer de pc onverhoopt toch terug moet, zou ik in ieder geval het extra geheugen er terug uithalen, want hoe bewijs je dat het er inzat als het achteraf verdwenen is?
    Prijs / kwaliteit: zoals altijd bij Aldi, krijg je erg veel voor je geld. Maar stel je altijd de vraag of je wel krijgt wat je wil voor je geld! Wat heb je aan een TV tuner als je toch nooit TV gaat kijken op je pc? Krijg je software die je gaat gebruiken?

  31. Dank voor de info, ivm met geheugenuitbreiding, maar hoe zit het dan met de garantie van 3 jaar op deze PC?
    Is dit uiteindelijk prijs kwaliteit, gezien het beperkte geheugen wel een goede koop?

  32. @ Thierry Meuris # 12: Waarom je nou absoluut Vista "er wilt afsmijten" is me niet echt duidelijk, maar goed, jouw keuze. De audio drivers voor een moederbord MSI K9AGM2-FIH voor Win XP vind je op de website van MSI, of klik hier voor een directe link. Succes!

  33. # anonymous #11: deze pc werkt op dual channel, en hoewel het theoretisch niet nodig is dat beide geheugenbanken identieke geheugenmodules bevatten, is dat in de praktijk wel echt nodig. Koop dus 2 latjes als een "matching pair" in de handel, dat is het veiligste. Koop DDR2 SDRAM 800, dan ben je zeker. Het merk speelt weinig of geen rol.

  34. Ik heb deze PC ook gekocht en Vista eraf gesmeten om XP te installeren.
    Nu blijken de drivers voor de on-board geluidskaart niet te installeren, ook niet met de bijgeleverde drivers van Realtek. Iemand een idee welke drivers ik moet nemen? Welk type geluidskaart?
    Heb al naar medion gebeld, maar zij leveren geen service-daar de computer wordt verkocht met Windows Vista!!!!
    Flauw Medion!!!!! 8-(
     heb al spijt dat ik deze computer heb gekocht.
     
    Iemand Help?????

  35. Indien er additioneel geheugen wordt bijgestoken, is het mogelijk om in 1 slot 512MB te laten en in het ander slot 1GB te steken? en welk geheugentype snelheid, merk is het best hiervoor geschikt teneinde problemen te voorkomen?

  36. @P: het is een geïntegreerde geluidskaart, P, en er is geen enkele reden om te verwachten dat een nieuwe kaart problemen zou opleveren.

  37. Iemand een idee hoe het zit met de geluidskaart? Is dat een geïntegreerde of een afzonderlijke kaart?
    Als je een bijkomende geluidskaart istalleert, mag je dan evt problemen verwachten mocht de originele kaart een geïntegreerde zijn?

  38. @Erwin ( #6 ) en Anonymous ( #7 ): Een collega mailde me gisteren dat in de Medion pc MD 8829 een MS moederbord zit, type K9AGM2-FIH (MS-7327). De gegevens van dat bord vind je op de website van MSI – klik hier
    Samengevat zijn er volgende sloten aan boord:


    One PCI Express X16 slot


    One PCI Express X1 slot


    Two 32-bit Master 3.3v/5v PCI Bus slots

    Eén van die 2 bus-sloten is al ingenomen door de tv-kaart.
    Hopelijk hebben jullie iets aan deze info!
     

  39. ik heb me deze pc ook gehaald maar kvraag me af of ik een pci-express videokaart kan insteken of zou het nog een agp aansluiting zijn ?

  40. Weet iemand soms hoe deze PC verder uitgebreid kan worden? Zijn er b.v. sloten vrij voor extra geheugenkaartjes? Zijn er vrije sloten op het moederbord?

  41. @ Rekop: 128 MB voor de GPU dat lijkt me hier inderdaad de meest plausibele oplossing. De ATI Radeon Xpress 1250 kan werken met 128, 256 of 512 MB van het werkgeheugen, afhankelijk van instellingen in het Bios. Gezien dat werkgeheugen slechts 1024 MB is, lijkt  de keuze voor 128 MB logisch. Ter info: testverslagen laten uitschijnen dat 256 MB betere resultaten oplevert, 512 MB voegt daar praktisch niets meer aan toe. Ik weet niet of dit bios überhaubt toelaat ook 256 MB voor de GPU te reserveren, maar met 1024 MB zou ik dat zeker niet aanbevelen!

  42. Ik kocht deze pc ook, voornamelijk omdat zijn lawaaierige voorganger me op de zenuwen werkte. En stil is hij, fluisterstil is geen onterecht superlatief op dit moment (afwachten of hij zo stil blijft natuurlijk). Het grote werkgeheugen van 1 GB RAM is natuurlijk bediscussieerbaar, met het Vista in het achterhoofd. Wat me wel opvalt is dat zowel BIOS als Vista melden dat mijn PC maar 896 MB RAM heeft. Na wat ik hier lees veronderstel ik dat de videokaart met die andere 128MB is gaan lopen, klopt dit?

  43. Dag Mantje, Videobewerking – lukken zal dat wel, maar ik betwijfel of dat vlot gaat gaan. De videokaart moet dat normaal wel aankunnen, maar met 1 GB geheugen gaat de pc voortdurend moeten swappen zodat je een schokkerig effect krijgt. Probeer het eens, eventueel kan je dan nog wat geheugen bijsteken, zoveel kost dat niet en helpen zal het zeker. Weet het ons te zeggen!

  44. Ik kocht gisteren deze Medion MD 8829 . Ik zou hem voor videobewerking willen gebruiken.
    Zou hij daarvoor we geschikt zijn?
    Mantje

Reacties zijn gesloten.