Zand was nog nooit zo lekker!

0
69

Rallygames zijn niet meteen het meest populaire genre onder de pc-games, maar dat wil niet zeggen dat het geen degelijke games zijn. Sinds jaar en dag gaat de strijd tussen de officiële WRC Rally en de franchise van de Schotse coureur Colin McRae. Met DiRT bespreken we nu de laatste titel uit deze popularie reeks rallygames.
Colin McRay DiRT
De slogan op de achterkant van de doos van Colin McRae DiRT zegt voldoende: “Who needs roads, when there is Dirt!” Het uitgangspunt is nog steeds om een rallygame te maken, maar toch bevat deze game eveneens enkele wegraces (ook onderdeel van de rallysport eigenlijk). In een game als dit worden vooral je reflexen getest, aangezien het parcours aan je voorbijsnelt en het sturen redelijk gevoelig is. Daarom heb je toch enige tijd nodig om de controls onder de knie te krijgen en eventueel de gevoeligheid ervan wat af te stellen via de opties.

Grafische kracht
Zo is het in het begin ook even zoeken naar de beste grafische instellingen, want het spel probeert prachtige beelden op je scherm te toveren, maar als je pc niet krachtig genoeg is… Ach, vrees niet als je denkt dat je onvoldoende grafische kracht hebt, want dan opteer je gewoon voor wat minder detail en zelfs dan ziet alles er nog mooi uit.
Vooral het aantal frames per seconde en de genoemde detaillering bepalen hoe vlot je het spel kan spelen. De minste hapering is in een spel als dit namelijk meteen het einde van de race, omdat je de controle even verliest en de kans groot is dat je tegen een obstakel botst of simpelweg in de ravijn rijdt…

De minste hapering is in een spel als dit namelijk meteen het einde van de race,

Brokkenpiloot
In de Careermode is het de bedoeling om door te stoten tot het ultieme event bovenaan een piramide. Je begint aan de basis en kan telkens kiezen uit een viertal opdrachten waarmee je dan punten kan

1
2
3
4
Vorig artikelGemakkelijk inzetbaar weboogje
Volgend artikelUiterst klein flash geheugen met veel opslagcapaciteit