Nauwelijks een upgrade

0
49

Sinds het samengaan van ScanSoft met Nuance zijn ze er blijkbaar nog altijd niet over uit welke naam ze gaan gebruiken. Op de verpakking van Dragon NaturallySpeaking 9 staat in ieder geval geen van beide vermeld, op een minuscuul klein logo van Nuance na. Het product wordt opnieuw verkocht onder zijn oorspronkelijke naam, Dragon.
dns9_doos
Zowat een jaar geleden bespraken we op deze site al de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking 8. We gaven dit programma toen een score van 4 duimpjes, gezien de schitterende resultaten die we met dit programma behaalden. Nuance alias ScanSoft stond dus voor een moeilijke opgave: een uitstekend product verbeteren.
We gaan opteren voor de korte pijn: nee, ze zijn er niet in geslaagd. Buiten de doos, die naar onze smaak beduidend lelijker geworden is, zien wij weinig of geen verschil tussen versie 8 en versie 9. Wat de test van het product zelf betreft, kunnen we dus gerust verwijzen naar de test van versie 8 (klik op deze link). Overlopen we enkele nieuwe functies zoals vermeld op de website en op de verpakking.

Verbeterd! Dankzij de nieuwe spraakengine is Dragon NaturallySpeaking 9 tot 16% nauwkeuriger dan versie 8.

Wij werken al geruime tijd met versie 8, en die is intussen ingewerkt op onze stem. Dit onderdeel kwam dus pas aan bod tegen het einde van de test, toen ook versie 9 aan ons stemprofiel gewend was geraakt. Met dezelfde tekst behaalden we zowat hetzelfde resultaat.


De werkbalk van Dragon NaturallySpeaking 9

1
2
3
4
Vorig artikelKinderoppas voor internetgebruik
Volgend artikelNieuwe flashgeheugen MP3-spelers
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.