Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst

3
64

We bespraken eerder op DiskIdee al oplossingen om notities te digitaliseren van Nokia en Logitech. Pegasus biedt met de Mobile NoteTaker ook een dergelijke oplossing en in tegenstelling tot de SU-1 B Digital Pen van Nokia en het io2 Digital Writing System van Logitech, heb je voor de NoteTaker van Pegasus geen speciaal papier nodig.
mobilenotetaker_box

Iedereen leert op jonge leeftijd schrijven met potlood of pen. Het is voor veel mensen nog altijd de meest natuurlijke manier om informatie op te slaan en over te brengen. We doen dat het liefst gewoon op ordinair papier. Nu bestaan er wel producten om rechtstreeks op computer, notebook of PDA te schrijven, maar ofwel zijn ze erg duur, zoals de Tablet PC, of minder handig in gebruik, zoals de PDA. Bovendien vindt niet iedereen het prettig om te werken op dit soort hoogwaardige elektronica. Het vergt vaak een leercurve en de producten zijn ook niet altijd optimaal inzetbaar op sommige werkplekken waar mensen aantekeningen moeten maken, zoals bijvoorbeeld op bouwwerven. De Pegasus Mobile NoteTaker, die in de Benelux verdeeld wordt door RealData Systems, kan in dit geval een redelijk goedkoop alternatief zijn.

Pen en papier
Laten we meteen stellen dat de Mobile NoteTaker niet meteen zal bijdragen aan de nieuwe tendens naar het papierloze kantoor. Om deze handschriftherkenner te kunnen gebruiken dien je immers te schrijven op papier. Dat kan elk soort papier zijn waar je gegevens op kan vastleggen, van een gewoon vel A4 tot zelfs bierviltjes toe. En de NoteTaker herkent zowel tekst als tekeningen.
De Mobile NoteTaker bestaat uit een kleine scaneenheid en een elektronische pen. De scanner heeft een clip die je kunt vastklemmen op een notitieblok of waartussen je één of meerdere vellen papier kunt vastklemmen. Als je vervolgens de Mobile NoteTaker aanzet en in het kleine menu Capture kiest via de OK-toets, is de handschriftherkenner klaar voor gebruik.

MobileNoteTaker_actie.jpg
De Mobile NoteTaker in actie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZet je gegevens tussen je boeken
Volgend artikelSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. 2de reactie, er wordt ook geschreven over de Engelse taal op de unit dat dat verwarrend kan zijn. Op de site http://www.notetaker.nl is er gratis een firmware update te verkrijgen zodat je het menu ook in het Nederlands kan krijgen.

  2. Met interesse heb ik het artikel “Handschriften Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst ” gelezen. Tot mijn verbazing gaat deze recensie over een versie die een half jaar geleden getest is. Sinds deze versie is er flink wat verbeterd m.b.t. de techniek en de mogelijkheden van dit product.

    Buiten het feit dat in veel branches het tegenwoordig verplicht is om digitaal notities te bewaren is een andere belangrijke functie het omzetten van geschreven naar getypte tekst. De besproken versie 1.2 van MyScript Notes deed het op dit punt al goed. Met deze versie hebben wij al veel mensen in de zorgsector met het beroemde doktershandschrift blij gemaakt.

    Dat er wordt geschreven dat je niet snel een notitie kan maken omdat je moet zorgen dat je leesbaar schrijft vind ik een beetje vreemd. Het belang van een notitie is altijd dat je zelf het later ook nog kan lezen.

    Versie 2.0 van MyScript Notes heeft nog 2 belangrijke voordelen:

    1. Eigen handschrift kenbaar te maken aan de software waardoor de omzetting nog beter gaat.

    2. Werken met afkortingen op papier die door MyScript Notes op de computer in volledige tekst worden omgezet.

    Mocht het nodig zijn om in het omgezette verhaal teksten toe te voegen of te veranderen dan is dat in Microsoft Word prima te doen.

    Een ander punt wat mij opvalt is de bewering dat het niet geschikt is voor linkshandigen zeker gezien het feit dat de Mobile NoteTaker door die groep gewoon gebruikt wordt. De opmerking over de pen dat die lomp is vind ik nogal lomp. Deze pen is niet dikker dan een normale pen die veel mensen gebruiken. In de vergelijking met de logitech pen of de nokia pen is deze pen tevens 4 keer zo dun / slank.

    Kortom, MyScript notes 2.0 wordt nu bij de Mobile NoteTaker bijgeleverd. Deze versie heeft een nog betere herkenning omdat je je eigen handschrift kenbaar kan maken aan de software.

Reacties zijn gesloten.