‘Uw muziek en foto’s binnen handbereik’

6
149

Onlangs bespraken we hier nog uitgebreid de Packard Bell Vibe 500, nu ligt voor ons de Philips GoGear Jukebox HDD6320, een vergelijkbare MP3-speler en fotoviewer. Ook deze speler is uitgerust met een harde schijf, in dit geval eentje van 30 GB – goed voor 15.000 liedjes in WMA-formaat.
philipsgogearhdd6320
Naast de GoGear Jukebox speler zelf bevat de doos nog een gecombineerde oplader met USB-aansluitkabel, een beschermhoesje, de oortjes, een cd-rom en een dikke handleiding, meer dan 110 pagina’s! Alleen valt die handleiding wel erg tegen: in zestien talen wordt je naast enkele algemeenheden doorverwezen naar de elektronische handleiding op de cd-rom.
Die cd-rom bevat uiteraard ook de installatiebestanden. Die installatie verloopt overigens niet van een leien dakje, het is zeker niet wat je plug and play kunt noemen. Omdat de Philips GoGear Jukebox HDD6320 enkel en alleen kan samenwerken met Windows XP en daarbinnen het programma Windows Media Player 10 nodig heeft, wordt eerst nagegaan of die versie al op je pc staat, zo niet zal ze geïnstalleerd worden. Dat is tenminste de theorie, want op onze pc stond al versie 10 van Windows Media Player, maar even zo vrolijk werd die opnieuw geïnstalleerd – met als gevolg dat de pc voortaan blijft hangen bij het afsluiten en een scan disk uitvoert bij het opstarten.


De Philips GoGear Jukebox HDD6320 in al zijn glorie

Desondanks vertikte Windows Media Player het om de GoGear te herkennen. Op de website van Philips Support vind je een oplossing tussen de vele Frequently Asked Questions betreffende dit toestel: elders op de website kan je een zip-bestand "Detect Philips GoGear Devices.zip" vinden dat je kunt downloaden, uitpakken en installeren. Je hebt overigens de keuze tussen de Engelse versie en de Amerikaanse versie van dit programma – maar het blijft een raadsel wat het verschil is. De handleiding van dit programma staat dan weer op het internet, dus terug naar de website van Philips. Maar je kunt het geloven of niet: het werkt!


Wat een lange lijst "Vaak gestelde vragen" voor een nieuw toestel!

1
2
3
4
5
Vorig artikelDrie nieuwe digitale camera’s in de LUMIX reeks
Volgend artikelProgrammeerbare robot met Bluetooth
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. UIt goede bron vernomen / er komt een gratis upgrade van het toestel, die stabiliteit grondig zal verbeteren.

  2. 2 dagen in bezit en werkt werkelijk super. Geen enkel probleem gehad bij de installatie en de bediening is intuitief. Echt Sense and Simplicity!
    Ik herken tot op heden dus geen van de negatieve punten, behalve dat van de vette vingers. Geluid echt SUPER!

  3. Ik heb alleen maar problemen met dat apparaat, inmiddels een nieuwe gekregen van \”mijn\” Expertzaak nadat ik het geval al 2 keer opgestuurd heb zonder resultaat.. die werkte in 1 keer goed, totdat ik hem aansloot op een andere PC (laptop) in de vakantie. In het kort:na een 1e geslaagde overzet van muziek bij een 2e aanvullende poging, kan de speler niets meer vinden om af te spelen van de vorige sessies??? Tevens blijft de Philips Lime software mijn pc maar laten \”rammelen\” op zoek naar te syncroniseren muziek op mijn grote schijven (300 GB) terwijl automatisch synchr,. uit staat?… frappant dat in de philipsmap diverse Kill software voor deze applicaties staat? Volgens mij heeft Philips hier duidelijk hun \”let\’s make things better\” principe even laten schieten om te proberen bij te blijven in de race op de MP3 markt. Dit valt mij bijzonder tegen van dit gerenommeerde merk, welke ik verkoos boven de Ipod, nu alleen nog maar ergernis, voor dit apparaat van 329 euro + dock 59 Euro en hoesje 39 Euro

  4. Heb toestel nu enkele weken. Werkt zonder problemen / integratie met Windows media player vind ik super, bij downloaden van WMA DRM songs hoef ik niet meer na te denken.
    GoGear ziet er mega uit (lekker opvallen ;-)), bediening gaat vloeiend … heeft iets magisch ….
    Voor foto\’s over te zetten moet je inderdaad wel even een kleine plug-in installeren (is een beetje jammer, maar na installatie werkt overzetten van foto\’s snel en smooth).
    Heb wel het extra beschermhoesje gekocht waarbij de bediening in overgebracht wordt naar het textiel van het hoesje, gezien ik het mooie zwarte oppervlak wil sparen van mijn vettige vingers).

    Las vanmorgen in Telegraaf dat ze er nu een gratis reis naar Ney York bijgeven (de \”Big Aplle\” … leuk gevonden / misschien heeft Philips nu eindelijk eens een alternatief voor die MP-speler met een Senseo-syndroom (idd. den iPod ;-)).

  5. Ja idd! Had net hetzelfde probleem.. Heb namelijk het toestel gisteren gekocht en vindt het wel enorm jammer dat het zo\’n gedoe is. Ben alvast blij dat jullie me hebben geholpen!

Reacties zijn gesloten.