Canon’s herfstcollectie: deel 1 – camera’s

0
56

canon_cameras
Hoewel het begrip herfstcollectie veeleer geassocieerd wordt met kleding en mode, betreft het hier wel degelijk de elektronica-reus Canon. Zopas introduceerde Canon maar liefst 40 nieuwe producten, waaronder zeven digitale camera’s en twee digitale SLR-camera’s (Single Lens Reflex Camera), drie videocamcorders, dertien fotoprinters en drie Compact Photo Printers, drie multimedia projectoren en verder nog een hele serie objectieven. We kijken even mee naar de vitrine. In een eerste nieuwsbericht focussen we ons op de nieuwe camera’s. In een volgend bericht overlopen we de rest van de nieuwe producten.

IXUS
Bij de digitale camera’s zijn er drie nieuwkomers in de Digital IXUS reeks: de Digital IXUS 750, de Digital IXUS 55 en de Digital IXUS i zoom. De resolutie van de camera’s bedraagt 7,1 megapixels voor het topmodel Digital IXUS 750 en 5,0 megapixels voor de andere twee IXUS camera’s. Net als alle andere nieuwe camera’s van Canon maken ook deze drie nieuwelingen gebruik van Canons’ DIGIC II processor voor een betere beeldkwaliteit en een USB 2.0 Hi-Speed interface voor hoge transfersnelheden.
De nieuwe IXUS-en hebben een groter LCD-scherm plus meer functies dan de eerdere modellen. Nieuw is ook de optische zoom: een 3x optische zoom voor de Digital IXUS 750 en 55, een 2,4x digitale zoom voor de Digital IXUS i zoom.


Canon Digital IXUS i zoom

Behalve foto’s, nemen deze camera’s ook VGA movies op – je kunt kiezen tussen VGA en QVGA. Continu filmen is mogelijk tot een maximale bestandsgrootte van 1 GB of een tijdslimiet van 60 minuten. Voor de scherpstelling maken deze camera’s gebruik van een 9-punts AiAF (AutoFocus). Ze hebben elk meer dan tien opnameprogramma’s om in bijna elke situatie met de juiste instellingen te werken.
Deze toestellen zijn compatibel met SD en MMC geheugenkaarten, en worden geleverd met respectievelijk een 32 MB (IXUS 750) of 16 MB (IXUS 55 en IXUS i zoom) Canon SD geheugenkaart. Ze liggen in de winkelrekken vanaf september 2005 en kosten 429,00 euro (Digital IXUS i zoom), 459,00 euro (Digital IXUS 55) en 579,00 euro (Digital IXUS 750).


Canon Digital IXUS 55 en Digital IXUS 750

1
2
3
Vorig artikelWistiti / Skynet Photo Service
Volgend artikelMobieltje met digitale mediaspeler
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.