Oorlog voeren op virtuele slagvelden

2
234

Als je zes jaar bent, loop je met een plastic geweertje rond en speel je oorlogje met je vriendjes. Een paar jaar later schakel je dan over op computerspelletjes en wat doe je als je nog wat ouder bent? Juist, je speelt oorlogje op die computer. In de Battlefield-serie werd een nieuwe titel uitgebracht. DiskIdee hees Jody in een soldatenkostuum en stuurde hem naar het virtuele slagveld van Battlefield 2.
ea_bf2_doos
Een van de meest courant voorkomende soort spelletjes is de first-person-shooter. Hierbij kruip je in de huid van een personage waarbij je vanuit zijn perspectief tegenstanders met allerlei wapens uitschakelt. Sinds een aantal jaar bestaan er nu ook games waarbij je samen met anderen kunt spelen. De spelen uit de Battlefield-serie zijn bij de trendsetters van deze laatste soort.
De nieuwste telg in de serie is Battlefield 2. Dit is in tegenstelling tot wat je zou verwachten niet de tweede, maar de derde titel in de rij na Battlefield 1942 en Battlefield Vietnam. De actie is deze keer in het heden (of misschien nabije toekomst) gesitueerd, wat de ondertitel Modern Combat meteen verklaart.

Op naar de slagvelden
Dit spel speel je op grote virtuele slagvelden die zich allemaal situeren in het Midden Oosten of in China. Je speelt daarbij in een team van maximaal 32 spelers tegen een ander team, uiteraard ook van maximaal 32 spelers. Hierbij speel je dan ofwel de rol van de Verenigde Staten, die heel toevallig altijd de aanvallers zijn, ofwel de rol van de verdedigende natie, die China of een alliantie van staten uit het Midden Oosten is.

ea_bf2_uitrusting2.jpg
DiskIdee’s rekruut in een oud gala-uniform van het Belgisch leger

Op dit slagveld is het dan de bedoeling om controleposten te veroveren. Zo’n controlepost is van jou wanneer je er je vlag kunt hijsen. Wanneer je meer vlaggen veroverd hebt dan de vijand, gaan de "tickets", zeg maar de punten van je tegenstanders, langzaam naar beneden. Je verliest ook telkens een of meer punten wanneer een speler van je team sterft. Die gesneuvelde speler wordt weliswaar elke keer herboren, maar deze verrijzenis (spawning in vaktermen) kost ook telkens weer een ticket. Het zal intussen wel duidelijk zijn: het is uiteindelijk de bedoeling om het aantal tickets van de vijand te herleiden tot nul.


Je wordt herboren, maar dat kost je punten

1
2
3
4
5
Vorig artikelGsm voor de jonge trendy beller
Volgend artikelApple gaat voor meer knoppen

2 REACTIES

  1. Ik wil het spel waarschijnlijk denk ik wel kopen.. Lijkt me zo vet!! Alleen jammer dat we nog even aan het verhuizen zijn 🙁

Reacties zijn gesloten.